Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Vali Çiçek, Ortaokul temeli attı

Vali Çiçek, Ortaokul temeli attı
REKLAM ALANI
Mart 23, 2016 2:54 pm
1.711
A+
A-

Vali Çiçek, Ortaokul temeli attı

OMR_0034

 

 

Muğla Valisi Amir Çiçek Köyceğiz’in Sazak ve Otmanlar mahallelerinde incelemelerde bulundu.

 

Sazak ve Otmanlar mahallesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiçek ve beraberindekiler vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Sazak mahallesi muhtarı Cemil Atabey, mahallede özellikle, sağlık, eğitim, sulama suyu, yol ve ulaşım konularında büyük sıkıntılar olduğunu dile getirdi.

-Otmanlar ortaokulu temeli atıldı

Vali Çiçek ve beraberindekiler Köyceğiz’e 50 kilometre mesafeyle en uzak mahallelerinden olan Otmanlar’a 10 derslikli ortaokulun temel atma törenine katıldı.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan ve 10 derslikten oluşan ortaokul 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

 

-Vali Amir Çiçek, Otmanlar’ın 8 mahallesi, nüfusu kalabalık olan orman bölgesinde dağlık bir yer ve okul ihtiyacı olan bir yer olduğunu söyledi.

10 derslikli okulun yapımı konusunda gerekli gayreti gösterdiklerini ifade eden Vali Çiçek, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır olacak. Dolayısıyla çocuklarımız orta ve ilkokul kısmı en iyi dersliklerde okuyacaklar. Amacımız vatanımıza milletimize en yararlı evlatlarımızı yetiştirmek. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız her yerde en iyi derslikleri, okulları bahçesiyle derslikleriyle donanımıyla sağlamakta. Otmanlar’a da bunu sağladık. Bu sayede özellikle bu bölgede Köyceğiz’de eğitim öğretim seviyemizi her yıl yükseltiyoruz. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına bitirmiş oluyoruz. Böyle 10 derslikli bir okulumuzda çocuklarımız daha rahat eğitim öğretim yaparlar, şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

-AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, okullarda kara tahta devrinin bittiğini ifade etti.

2017 yılının başında okul ve derslik problemi kalmayacağını kaydeden Öztürk, “Burada bu okulun yapılması, daha iyi binalarda öğrencilerin yetişmesi bizim için önemliydi. İl müdürümüz ve Sayın Valimizin destekleriyle buraya okulu kazandırdık. Muğla’mızın hemen hemen her köyünde olmak üzere en kalabalık sınıflar 20 kişilik sınıflar artık. Artık özel okul düzeyine inmiş bir eğitimden bahsediyoruz. Artık o kara tahta devri bitti. İnşallah Muğla’mızda 2017 yılının başında bina problemimiz, sınıf problemimiz kalmayacak” diye konuştu.

 

-Otmanlar Mahallesi Muhtarı Cemal Dağdelen, mahalledeki çocukların daha önceleri Köyceğiz’deki okula gittiklerini ve küçük oldukları için sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Dağdelen, “Buraya okul yapılması için uzun süre uğraştık ve inşaatına başlandı. Kısa zamanda tamamlanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

-Öğrenci Tülay Demir ise, “Okulumuz eskiydi. Şimdi yeni bir okul yapıldığı için çok mutluyuz. Seneye burada okuyacağımız için çok mutluyuz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 

Otmanlar Ortaokulunun temel atma törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye başkanı Kamil Ceylan daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.