Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

“O SULUK ORAYA TAKILACAK”

“O SULUK ORAYA TAKILACAK”
REKLAM ALANI
Temmuz 12, 2017 11:08 am | Son Güncellenme: Temmuz 12, 2017 11:15 am
1.819
A+
A-

“O SULUK ORAYA TAKILACAK”

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) tarafından sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan ve Dalaman Belediyesi ile Ortaca Belediyesi’nin desteklediği projeye Ortaca Devlet Hastanesi’nden aynı destek gelmedi.

-“O suluk oraya takılacak”

Ekran Alıntısı - “O SULUK ORAYA TAKILACAK”

Konuyu gerekirse Sağlık Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na kadar taşıyacağını söyleyen Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, “O suluk oraya takılacak” dedi.

Kamuoyunda farkındalık yaratmak için büyük uğraşlar verdiğini anlatan Türkan Dağdelen, “Dalaman Belediye başkanımız Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye başkanımız Hasan Karaçelik ve duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle birçok yere suluk koyduk. ‘Sokakta Yaşayan sessiz dostlarımız için, kapınızın önüne bir kap su ve mama koymayı unutmayınız’,  ‘Sokaklar, Parklar ve Kaldırımlar sahipsiz hayvanların yaşam alanlarıdır. Onları korumak, sahip çıkmak ve merhamet etmek “bir insanlık görevidir”’ yazılı afişlerle vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırdık, karşılığını bulduk. Maalesef Ortaca Devlet Hastanesi yönetimini bu konuda ikna edemedik. Oysa hastanenin bahçesinde, yemekhanenin etrafında zararsız dolaşan birçok kedi ve köpek var. Sadece hayvanların istedikleri zaman ulaşabileceği bir kap su sıkıntıları var. Hastaneye hiçbir yük getirmeyecek ve sulukları da biz takacağız” dedi.

-Sağlık Bakanlığı’na, gerekirse, Cumhurbaşkanlığı’na taşıyacağız

Hastane yönetiminin olumsuz yaklaşımını sosyal medya hesabından duyurarak tepki gösteren HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, “Ben bu hastanenin ne yönetimini nede tutumunu hiç anlamadım gitti. Senelerdir aynı şey. Bir garipler, sanki bir başka gezegende, bir başka canlılara hizmet veriyorlar. Seneler önce (dönemin köpek yok etmekte rekor kıran belediye başkanlığında) hastanenin bahçesinden çerez gibi köpek toplanıp, uzaklara atılırdı. Şimdi bunu yapamıyorlar. Bundan bir kaç sene önce elimizde bulunan tıbbı atıkları ne yaptıksa almadılar. Şimdide, hastane bahçesinde yaşayan köpekler ve kediler için suluk takmak istedik. “Hayır dediler”. Bir garip tutum almış başını gitmiş. NE OLUYORUZ YA??? Nedir bu Ortaca Devlet Hastanesinin abuk sabuk tavırları. Orası devletin malı değil mi kardeşim?” diye seslendi.

Dağdelen tepkilerini şöyle sürdürdü, “Eğer biz de Sivil Toplum Örgütü (STÖ) isek, “O suluk oraya takılacak”. Bunun için gerekirse, kamuoyu oluşturacağız, tutumunuzu şikayet edeceğiz, sağlık bakanlığının, cumhurbaşkanlığının kapısına dayanacağız. Yeter ya. İnsan biraz medeni, çağdaş olur. 21. yüzyılda yaşıyoruz. Örümcek kafa devri çoktan kapandı.”

Melahat Kanbur

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.