Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

MUĞLA’YA 28 TESİS KAZANDIRILIYOR…

MUĞLA’YA 28 TESİS KAZANDIRILIYOR…
REKLAM ALANI
Mayıs 1, 2015 7:33 am
1.659
A+
A-

MUĞLA’YA 28 TESİS KAZANDIRILIYOR…

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne’de inşa edilecek olan toplam 28 adet tesisten 20 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 11 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2 adedi Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve 7 adedi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya kazandırılacak.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2 Mayıs Cumartesi günü saat 16.30’da Muğla Atapark Milas’ta düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 78 milyon 910 bin TL yatırım bedelli 28 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Muğla’ ya 78 Milyon 910 Bin TL’lik 28 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ’ye ait Girme Sulaması, Yatağan Şerefköy Göleti ve Sulaması ile 6 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Merkez Yemişendere Köyü Sulaması, Yatağan Nebiköy Sulaması, Yatağan Alaşar Köyü Sulaması ile beraber 3 adet tesis ve 5 adet taşkın koruma tesisinin de açılışını yapacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 7 adet tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi ve 6 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun da açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 28 tesisin maliyeti ise 78 milyon 910 bin TL.

            25 Bin 152 Dekar Zirai Arazi Sulamaya Açılacak

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile toplam 25 bin 152 dekar zirai arazi sulamaya açılacak.  13.846 metre irtibat yolu yapımı ve asfaltlanması gerçekleştirilecek.

Ayrıca, 1.310 dekar zirai arazi, 6 ilçe ve 10 mahalle de taşkın zararlarından korunacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.