Dolar 34,2297
Euro 37,0229
Altın 3.014,20
BİST 8.876,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Dalaman Taşbaşı Mahallesi’nde çıkan orman yangınıyla ilgili MHP’den basın açıklaması

Ekim 22, 2024 11:22 am
26
A+
A-

Dalaman’da 17 Ekim Perşembe akşam saatlerinde başlayan orman yangınıyla ilgili MHP Dalaman İlçe Başkanı Fatih Avcı basın açıklaması yaptı.
İlçe Başkanı Fatih Avcı, “Taşbaşı Mahallesi’nde başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle Elcik Mahallesi’ne de sıçradı. Taşbaşı ve Elcik Mahallesinde yangın bölgesine yakın olan vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye edilerek güvenli bölgelere götürüldü. Zorlu arazi ve hava şartlarında ekipler gece boyunca alevlerle mücadele etti. Yangına havanın aydınlanmasıyla birlikte 12 adet Uçak ve Helikopter ile havadan müdahale edildi. Yangının ilk saatlerinde Sayın Valimiz İdris Akbıyık da yangın bölgesinde gerekli incelemelerde bulunup, tüm kurumlara gerekli talimatları verdi. Sayın Kaymakamımız Mesut Yakuta da yangının ilk saatlerinden itibaren, 2 gün boyunca yangın kontrol altına alınana kadar yangın bölgesinden hiç ayrılmadı. Yangın bölgesinde orman ekipleri ile jandarma ve emniyet ekipleri TOMA araçları gibi devletimizin tüm imkanları kullanılmıştır. Orman yangın gönüllüsü ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın da destek verdiği yangında zorlu şartlara rağmen canla başla mücadele edilmiştir.
Yangının akşam saatlerinde çıkması dezavantaj oldu. Bunun üzerine aşırı rüzgar ve zorlu arazi şartları derken gelinen son durum bu şekilde oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla havadan
uçaklar ve helikopterlerin müdahaleleri başladı. Yangın alanlarına aralıksız sorti yapan hava araçlarımız yangının büyümesini engelledi” dedi.
Başkan Avcı, “Yangında canla başla çalışan ekiplerimizin dağılımları şu şekildedir ;480 Personel, 77 Müdahale Aracı, 93 Arazöz – Su Tankeri, 17 İş Makinesi, 12 Hava Aracı İlk gün kimse yok yardıma gelen yok diyenler acaba gerçekleri görememekte kendilerini psikolojik olarak zorunlu tutuyor olabilir mi? Bu kadar ekip ve vatandaşlarımız canlarını ortaya koyarak yangının söndürülmesi için çalışmıştır.Yangınla mücadele eden orman ekiplerine, itfaiye çalışanlarına, emniyet personellerine, jandarma personellerine, Muğla ve çevre il – ilçelerden gelen yangın ekiplerine ve tüm resmi kurumlara gönülden teşekkür ederim.” diye konuştu.

Haber:Güngör Çoban

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.