Dolar 32,4735
Euro 34,7485
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 24°C
Sal 24°C

“Altın Otu” canından ediyordu

“Altın Otu” canından ediyordu
REKLAM ALANI
Nisan 15, 2014 5:00 pm
1.432
A+
A-

“Altın Otu” canından ediyordu

Fethiye’nin Göcek mahallesinde “Altın Otu” toplamak için çıktığı dağda düşerek yaralanan İsmet Çelik (60) UMKE ve Dalaman Hava Meydan Komutanlığından havalanan Askeri Helikopter yardımıyla kurtarıldı.

İsmet Çelik için havalanan askeri helikopter, bir süre bölgede araştırma yaptıktan sonra yaralının yerini tespit etti. Ekipler tarafından sedyeye bağlanan İsmet Çelik, helikoptere alınıp Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Genel durumunun iyi olduğu bildirilen Çelik’in, sol bacağında kırık olduğu tespit edildi.

UMKE Operasyon Sorumlusu Ergün Kocagöz: “Aslında bizim rutin bir tatbikatımız vardı Akyaka’da kamp halindeydik. 112’den Göcek MOPAK mevkisinde bir köylünün dağa ot toplamak için çıktığı ve orada kayalıklardan düşerek mahsur kaldığı bilgisi geldi. İlk aldığımız bilgiler aldığımız dağcılık eğitimi malzemeleriyle beraber dağa çıkış yaptık  ancak bölge çok dağlık ve taşlık bir bölgeydi, tırmanışımız yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Vakayı indirmemizin mümkünatı yoktu. Onun için Dalaman Dalamam Hava Meydan Komutanlığı’ndan yardım istedik. Vakaya ulaştığımızda ilk müdahaleyi arkadaşlarımız yaptı. Ondan sonra da helikoptere teslim ettik. Yaklaşık 1000 rakım kadar yükseklik vardı. Biz ilk müdahalemizde sol ayağında kırık olduğunu tespit etmiştik. Orada gerekli rutin çalışmalar yapıldı. İleriki tedavisi Fethiye’de doktorlar tarafından yapılacaktır” dedi.

Bir hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kocagöz “İsmet Çelik, bölgede “Altın Otu” olarak bilinen şifalı bitki toplamak için dağa çıkmış. Bir ot için canından oluyormuş. Acil şifalar diliyoruz” dileğinde bulundu.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.