Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Ak Partili İlçe Başkanları Bir Araya Geldi

Ak Partili İlçe Başkanları Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2014 11:18 am | Son Güncellenme: Ocak 23, 2014 11:23 am
1.953
A+
A-

Kahvalt 2 - Ak Partili İlçe Başkanları Bir Araya Geldi

Ak Partili İlçe Başkanları Bir Araya Geldi

Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, yeni atanan Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Marmaris, Ula, Yatağan, Kavaklıdere ve Bodrum ilçe başkanları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltılı basın toplantısına Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar da katıldı.

“HANİ KOLTUK MERAKIN YOKTU”

4 ilçenin ilçe başkanlarının görevlerini devam ettiğini, 9 ilçenin ise yeni atandığını belirten İl Başkanı Öztürk, geçen hafta partisinden istifa eden Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer’in geçmişte söylediği sözlerini hatırlatarak, Kavaklıdere ilçesinde bugüne kadar Ak Parti’nin şahısların oyları ile değil, halkın oyları ile iktidar olduğunu belirtti. İl Başkanı Öztürk, “Sayın Nuray Bozyer geçmişte söylediklerini her halde çabuk unuttu. Diyordu ki, “Ben bu partide çaycılığa talibim, belediye başkanlığına değil. Koltuk merakım yok, Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet etmek en büyük aşkım” demişti. Bu sözleri unuturcasına daha adaylar belirlenmeden, ‘Ben bir duyum aldım. Bunun üzerine istifa ediyorum’ diyerek konuyu basitleştirmesini kendisine yakıştıramadım. Biz bugüne kadar Kavaklıdere’de şahısların oyları ile değil, Ak Parti’nin oyları ile iktidara geldik. Bugüne kadar Kavaklıdere’ye yapılan hizmetlerin çoğunluğunda, Seyfi Terzibaşıoğlu’ndan tutun, bugüne kadar görev yapan milletvekillerimizin emekleri var. Kendisine başarılar diliyorum. Bana göre yanlış bir karar verdi. Bundan sonra Kavaklıdere’ye bugüne kadar olduğu gibi yine aynı hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“MUĞLA İÇİN NE YAPTIN ONU ANLAT”

Son günlerde yerelde belediyelerde iktidar olanların, sanki yerel iktidar değilmişler gibi, “Muğla’ya yazık oluyor” gibi sözler sarf ettiklerini belirten Öztürk, “Kendilerinin iktidar olduğunu unutanları halk da 31 Mart’ta unutacaktır. 15-16 yıldır iktidar olacaksınız. Özel İdare’de son 5 yıldır iktidar olacaksınız. Dalaman’ın köyüne gittiğinizde bu köyün yolu niye yapılmıyor diyeceksiniz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayına buradan seslenmek istiyorum. Önümüzdeki Mart ayı sonunda yapılacak olan bir yerel seçim. Genel seçim değil. Önce Muğla Merkez için ne yaptın, onu anlat. Belki yaptıklarını anlatırsan, biz de öğreniriz” dedi.

“MUĞLALILAR YAĞMUR YAĞMASIN DİYE DUA EDİYOR”

Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşların yağmur duasına çıktığını belirten İl başkanı Öztürk, “Türkiye’de herkes yağmur duasına çıkıyor, Muğla’da ise insanlar alt yapı sorunları, taşkınlar ve Göle dönen caddeler nedeniyle yağmur yağmasın diye dua ediyor. Bodrum, Menteşe ve Milas CHP’li Belediyeler tarafından yönetiliyor. Bodrum’a iki Damla Yağmur yağsa caddeler, sokaklarda yürünmüyor. Siyasetin mert yapılması gerekir. Bizim üzerimize gelinirse, biz de siyasetin nasıl yapılacağını gösteririz. Bodrum, Köyceğiz ve Fethiye CHP Belediye Başkan adayları dururken, Ak Parti’de yok kutu vardı gibi olmayan şeyleri söylemesini kendisine yakıştıramadım. Önce kendi içlerindeki sorunları çözsünler. Bizim amacımız Muğla’ya yaptığımız hizmetleri anlatmak. Bizi o çamurlu sahaya çekmesinler. Yalan üzerine siyaset yapmak kimseyle bir şey kazandırmaz” dedi.

SİT VE İMAR SORUNU

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar ise “Büyükşehir yasasının en büyük artısı belediye gelirlerinin artması. Normal belediye gelirlerinde yüzde 100 oranında artış gösteriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 rakamlarına göre 100 milyon TL bir bütçesi varmış, 2014 yılında bu rakam 200 milyon TL’ye yaklaşıyor. Tabi burada sorumluluklar da artıyor. Köylerimizin ve mahallelerimizin her türlü sorunu Büyükşehir tarafından çözülecek. Gördüğüm en büyük sorun, SİT ve İmar sorunu. Bütün ilçe, belde ve köylerde bu sorun ön plana çıkıyor. Bu iki sorun çözülmeden Muğla’mızda halkımızın gülmesi mümkün değil. Bunu Büyükşehir belediyesinin tek başına çözmesi de mümkün değil. Devlet kurumları, Bakanlıklar ile koordineli bir çalışma ve kanun değişiklikleri ile çözüleceğine inanıyorum. Pek çok yerde tapu alamayan, mahkemelik olan vatandaşlarımızı gördüm. Bu vatandaşlarımızın sorunları yasal yollardan çözülmeli” dedi.

YENİ BİR MUĞLA

Harmandar ‘Biz ne yapmak istiyoruz’ diyerek sorduğu soruya verdiği cevapta, “Allah nasip eder de, Büyükşehir Belediye’si yönetimine gelir isek, yeni bir Muğla yaratmaya çalışacağız. Yeni Muğla barış ve sevgi üzerine, kardeşlik üzerine oturacak, herkesin bir olduğu, kimsenin ötekileştirilmediği, herkese eşit muamele yapıldığı, herkesin eşit hizmet gördüğü bir Muğla oluşturmak istiyoruz. İnsanlarımıza yüzde 100 yaşam özgürlüğü sağlayacağız. İnsanımızın hayat standartlarını yükselteceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük imkânları var. Her alanda Büyük Şehir Belediyesine her türlü girişimde bulunma imkânı sağlamış. Bu olanakları Uzmanlar ve bilim insanlarının kontrolünde yeni projeler üreterek insanlarımızın refahını yükselteceğiz. Benim en büyük düşüncem” dedi.

SERA CENNETİ

Ak Parti Büyükşehir adayı Harmandar, yöredeki Termik Santrallerin buharından yararlanmak istediklerini belirterek, “Termik Santrallerdeki buhar ısısından yararlanarak Muğla’yı bir sera cenneti haline getirmek istiyoruz. Bu konuda en ucuz enerji şu anda santrallerdeki buhar enerjisidir. Maalesef bu güne kadar yanlış politikalar nedeniyle buhar enerjisinden yararlanamamışız. Bugüne kadar doğru politikalar üretilmemiş. Yeni bir Muğla’da Türki ve dünya ölçüsünde Muğla bir marka şehir olacaktır. Amacımız gerginlik değil, hizmet etmek” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.