Dolar 32,3393
Euro 35,2046
Altın 2.246,94
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 17°C
Az Bulutlu
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C

“Sınavları ve kursları kaldırıyoruz” kaosu

“Sınavları ve kursları kaldırıyoruz” kaosu
REKLAM ALANI
Kasım 20, 2013 10:50 am | Son Güncellenme: Kasım 20, 2013 10:52 am
2.169
A+
A-

25 - “Sınavları ve kursları kaldırıyoruz” kaosu“Sınavları ve kursları kaldırıyoruz” kaosu

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde faaliyet gösteren bazı dershanelerin kurucu ve temsilcileri düzenledikleri toplantıyla dershanelerin kapatılması konusunda değerlendirme yaptılar.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi toplantı salonundaki bilgilendirme toplantısına Dalaman Sistem Dershanesi  ve Dalaman Açı Dershanesi kurucusu  İsmail İshakoğlu, Dalaman Vijdan Yılmaz Dershanesi  kurucusu Vijdan Yılmaz, Ortaca Çözüm Dershanesi kurucusu İsmet Sayan, Ortaca Fem Dershanesi  müdürü Devrim Erçoban ve Köyceğiz Açı Dershanesi Kurucusu Mustafa Gürbüz katıldı.

Toplantıya katılanlar adına ortak açıklama Dalaman Sistem Dershanesi ve Dalaman Açı Dershanesi kurucusu İsmail İshakoğlu tarafından yapıldı.

İshakoğlu, dershanelerin kapanması durumunda şimdiki eğitim sistemiyle öğrencilerin ve sektördeki onbinlerce çalışanın mağdur olacağını söyledi.

-Sınavları kaldırıyoruz açıklamalarıyla başlayan süreç

Yapılan ortak açıklama şöyle “Son bir buçuk yıldır, Sayın Başbakan Erdoğan’ın 25 Mart 2012’de “Üniversite giriş sınavlarını da, üniversite hazırlık kurslarını da ortadan kaldırıyoruz” açıklamalarıyla başlayan ve dershanelerin kapatılması, sistem dışına çıkarılması gibi farklı algılamalar yaratan, hiç gündemden düşmeyen, zaman zaman özel dershane girişimcilerini rencide edecek haksızlıklar içeren dershane tartışmaları, 14 Kasım 2013 medyada yer alan son haberlerle yeni bir boyut kazanmıştır”

-Ülke menfaatlerini, her şeyin önünde tuttuk

Bu güne değin bu tartışmalar, temsil ettiğimiz özel öğretim kurumları girişimcilerinde maddi manevi önemli kayıplar yaratmıştır. İşleri, talep eden veli ve öğrencilerimize eğitim hizmeti sunmak olan kurumlarımızı bu kadar zan altında bırakmak, itibarsızlaştırmak büyük haksızlıktır.

Bu tartışmaların artık son bulması için; şimdiye kadar yaptığımız açıklamalarımızda “Başından beri yasal statüleriyle milli eğitim sistemimiz içinde yer alan dershanelerin kurucuları olarak biz de ülkemizin yararını, menfaatlerini, eğitimimize faydalı olanı her şeyin önünde tuttuğumuzu; özel dershaneler konusunun sektörle, eğitim yöneticileriyle tartışılmasını; bundan ülkemizin ve herkesin yararına uygun yeni seçenekler çıkabileceğini; bu konuda başta Sayın Başbakanımız olmak üzere konuya taraf yöneticilerimizin kapılarını kapamayacaklarına inancımızı” belirttik.

-Sektör temsilcileriyle görüşülmedi

Bakanlığımızın, söz konusu haberin içeriğinin doğruluğunu teyit anlamına gelen sadece bazı ifadelerin yanlışlığına yönelik dünkü açıklaması, şimdiye kadar var olan kararsızlık ve ne yapılacağını konunun taraflarıyla, kamuoyuyla paylaşmama anlayışının devamından başka bir anlam taşımamaktadır.

Özel dershane ve diğer özel öğretim kurucularını temsil eden dernekler olarak tartışmaların başından beri yasalar karşısında haklarımızı biliyoruz. Bu tartışmalar sürecinde hep sükûnet içinde olduk,  hukuka bağlı devletimize güven duygusuyla hareket ettik. Böyle davranmayı da sürdürmek istiyoruz.

Hükümetin, yeni demokratikleşme paketinde açıkladığının aksine bir tutumla sektör temsilcileriyle hiç görüşmeden hatta yok sayarak mevcut özel okulların sürdürülebilir olmadığı ortadayken; okula dönüşümü tek alternatif gibi sunması, dönüşemeyenleri kapatması, sistem dışına çıkarması olasılığı, beraberinde bunlara yönelik tasarrufun niteliğine ve içeriğine bağlı olarak bir dizi hukuksal uyuşmazlıkları da beraberinde getirecektir.

Fırsat eşitliği sağlamak adına fırsat eşitsizliğini artıracak ve daha çok kargaşa yaratacak bir düzenlemenin muhatabı olmamak; ulusal ve evrensel hukuk içinde haklarımızı savunmak durumunda kalmayacağımıza inanmak istiyoruz” açıklamasında bulundular.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.