Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C

MUTSO 130. YAŞINI KUTLUYOR!

MUTSO 130. YAŞINI KUTLUYOR!
REKLAM ALANI
Mart 25, 2015 12:38 pm
1.323
A+
A-

MUTSO 130. YAŞINI KUTLUYOR!

 
Muğla ticaret hayatında 130 yılı doldurmanın haklı gururunu yaşayan MUTSO bu kapsamda bir resepsiyon düzenliyor. Son 100 yılda Muğla’ya hizmet etmiş 100 kadının derlenerek hazırlanan ‘100 Yılda 100 Kadın’ kitabının da tanıtımının yapılacağı resepsiyona tüm üyelerimiz davetlidir.

Geçtiğimiz yıl, Muğla’nın ticaret hayatında varlığının 130’ncu yılını dolduran Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), 130 yılın şerefine bir resepsiyon organize ediyor. 26 Mart Perşembe günü saat 17:30’da MUTSO Hizmet Binasında verilecek olan resepsiyon geniş bir programla hazırlandı.

130’ncu yıl etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl ortaokul ve liselerde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bir kompozisyon yarışması düzenleyen MUTSO, gerçekleştirilecek resepsiyonda dereceye giren öğrencilerini tanıtarak ödüllerini takdim edecek. ‘Gelecekte Nasıl Bir Muğla Hayal Ediyorsunuz?’ konulu kompozisyon yarışması ile gençlerin hayallerini ön planda tutarak Muğla için çalışmalarını sürdüren MUTSO dereceye giren iki öğrenciyi ödüllendirecek.

Önceki Dönem Başkanları Bir Araya Geliyor

MUTSO 130’ncu yıl resepsiyonu kapsamında, kuruluş yılından bu yana görev yapmış olan Meclis Başkanları ve Yönetim Kurulu Başkanları ile yakınları davet edildi. Hayatta olan önceki dönem Başkanları ile vefat eden Başkanların yakınlarının davet edildiği 130’ncu yıl resepsiyonunda Oda’ya Muğla’ya emek ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirilecek.

100 Yılda 100 Kadın

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi (KAGİK)’nin projesi olarak ortaya çıkan; uzun ve kapsamlı çalışmalar ile hazırlanan 100 Yılda 100 Kadın kitabı, kente saygı niteliği taşımaktadır. 1914- 2013 yılları arasında Muğla’ya hizmet etmiş, kadın olarak sesini duyurmuş birbirinden değerli kadınların derlendiği kitap, MUTSO, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirildi. Kent tarihine ve gelecek kuşaklara bir belge niteliği taşıya bu eser, MUTSO’nun 130’ncı yıl resepsiyonunda Muğla’ya armağan edilecek. Kitabın içerisinde yer alan kadınların ve yakınlarının davet edildiği ve kitabın tanıtımının yapılacağı resepsiyonda bu kadınlara ‘Muğla’ya katkıları için’ teşekkür belgeleri takdim edilecek. Kadına şiddetin artarak devam ettiği günümüzde, kadınlara saygı ödevinin yerine getirildiği bu önemli eser Muğla’ya yakışır nitelikte.

Düzenlenecek olan 130’ncu yıl resepsiyonunda misafirleri ayrıca bir sergi bekliyor olacak. 1923 – 1950 yılları arası ‘Üye Kayıt Defterleri’nde yer alan Muğla esnafının kayıt belgeleri bir sergi ile yakınlarıyla paylaşılacak. Sergi sonunda isteyen üyeler yakınlarına ait kayıt örneklerini Oda’dan temin edebilecekler.

Sonrasında organize edilen kokteyl ile keyifli anlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının bu organizasyonuna tüm üyeler ve tüm Muğla halkı davetlidir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.