Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Engelli vatandaştan su faturasındaki vergilere tepki

Engelli vatandaştan su faturasındaki vergilere tepki
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2015 7:18 am
1.425
A+
A-

Engelli vatandaştan su faturasındaki vergilere tepki

IMG_2481

Ortaca ilçesinde yaşayan bedensel engelli Kadriye Ar, su faturasındaki atık su bedeline tepki gösterdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Ortaca şubesine gelen Ar, faturasına itiraz etti. İtirazın ardından açıklama yapan Ar, faturasına yansıyan atık su bedelinin ve verginin çok yüksek olduğunu iddia etti.

Faturadaki atık su bedelinin vatandaştan haksız yere alındığını savunan Ar, “Toplam fatura bedelim 80 lira 50 kuruş, bunun 34 lira 50 kuruşu çeşitli vergiler. Elektrik faturasında bile bu kadar vergi ödemiyoruz. Su bizim temel ihtiyacımız. Neden suda bu kadar vergi ödüyoruz?” dedi.

Ar, MUSKİ görevlilerine şikayetini bildirdiğini, ücretlerin yönetmeliğe uygun yazıldığını bildirdiklerini ifade etti.

MUSKİ görevlilerinden tatmin edici bir cevap alamadığını belirten Ar şunları kaydetti:

“Ben engelli bir vatandaşım. Devletin bana verdiği 2 kuruş maaşla geçiniyorum. Çocuğumu okutuyorum. Kendim de üniversitede okuyorum. Bir de babam var evde ve ben bu kadar ağır bir fatura ödüyorum. Devlet bana veriyor, ben belediyeye veriyorum. Yetkililerden açıklama bekliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.