Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Eğitim-Sen’den Basın Açıklaması

Eğitim-Sen’den Basın Açıklaması
REKLAM ALANI
Ağustos 26, 2014 11:35 am
1.790
A+
A-

Eğitim-Sen’den Basın Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi Ulvi Kartal Dalaman’da ki bazı okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.
Türk Eğitim-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi Ulvi Kartal Yönetici Değerlendirme Puanlarına göre bazı okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.Dalaman Belediyesi Şehit Mehmetçik Parkı’nda yapılan basın açıklamasına Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’da katıldı.Ulvi Kartal yaptığı basın açıklamasında ” Değerli basın mensupları ve kamu görevlisi arkadaşlarım,
Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olduğunu daha önce sendikamızın basın açıklamaları ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz 21.Ağustos.2014 Perşembe günü müdürlük değerlendirme puanlarının açıklanması ile bir kez daha ortaya çıktı.
İnsanların kazanılmış haklarının kanun yolu ile gasp edildiği, kamu çalışanlarının karakterlerinin iğdiş edildiği, herkesin tek tip düşünmeye zorlandığı bu dönem, herhalde Cumhuriyet tarihinde bu kadar net bir şekilde görülmemiştir.
Bu bir fecaattir. Bu bir fikri soykırımdır. Bu bir tasfiye hareketidir. Bu ötekileştirmenin dik alasıdır. Bu insan kaynakları israfıdır, kısaca bu yapılanlar bir kıyımdır. Kıyım yapanlara dünya tarihi boyunca  ‘ZALİM’ adı layık görülmüştür.
Yönetici puan değerlendirmeleri sonucu, Dalamanda  iktidarın ön bahçesi olan sendikanın üyesi olmayan yöneticilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince negatif ayrımcılık yapılmıştır.Değerlendirmede kriter olarak İdarecilerin başarı ya da başarısızlığı değil; adı malum kişinin öğrencilerinin direktifleri ile ilçemizde yönetici puanlamaları  yapılmıştır. Hatta bu çalışmadan iktidar  partisi  yetkililerinin ve yandaş sendikanın kendi üyelerinin dahi haberleri olmadığını düşünmekteyiz.
İlçe Milli Eğitim yöneticileri, değerlendirecekleri okul ve kurum müdürlerini sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmeleri için öncelikle onlarla beraber çalışması onların performansının yakından görmesi gerekir. Oysaki bu değerlendirmeyi yapan yöneticilerimizden Şube Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Oktay KAPLAN  28/04/2014 tarihide, Şube Müdürü Metin DELİBAŞ ise 16/07/2014 tarihinde göreve başladığı göz önüne alınırsa ve mahkemece Oktay KAPLAN’ın atamasının iptal edildiği gerçeği ortadayken  daha kendi durumlarının ne kadar hukuki olduğu tartışılırken verecekleri puanların ne derece hukuki ve tarafsız olduğu zaten ayrı bir tartışma konusudur.
Yine Yatağan ve Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sadece bir yönetici iki veya üç kişinin yerine puan vermiştir. Birçok ilçede değerlendirme puanı veren şube ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri değerlendirdikleri okul ve kurum müdürlerini bırakın değerlendirme yapacak kadar tanımayı fiziki olarak yüzünü dahi görmemişlerdir.
Değerlendirme formunda yöneticilerin tutum ve davranışlarını ölçmeye yönelik sorulara verilen cevapların mutlak surette bir gerekçesinin olması gerekmektedir. Elinde herhangi bir somut bilgi ve belge olmadan gerekçesiz bir şekilde puan verilmesinin  hukuka aykırı olacağı muhakkaktır.
Mesela; “Gereksiz ve yersiz tartışmalardan uzak durarak dikkatini korur” sorusuna değerlendirme yapacak kişinin olumsuz cevap vermesi için o okul idarecisinin bir tartışma esnasında görmesi gerekmez mi? “Muhatabını dikkatler dinler, eleştiriye açık katılımcı bir yönetim dili kullanır” sorusuna olumsuz cevap vermesi için de o idarecinin muhatabını dikkatle dinlemediğine şahit olması gerekmez mi? Görüldüğü gibi değerlendirmelerin tamamen subjektif, yanlı ve tutarsız yapıldığı aşikardır. Bu ve bunun gibi sorulara düşük puan takdiri yapılabilmesi için, mutlak surette hukuken geçerli olacak şekilde gerekçelendirilmesi ve bu konuda ellerinde mutlak bir bilgi ve belge olması gerekmektedir.
Yeterli görülmeyerek görevlendirilmesi yapılmayan 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış, birçok okul müdürünün başarılı çalışmaları göz ardı edilmiştir. Üyemiz Şerefler İlköğretim okulu Müdürü Hikmet Çelik, Göreve geldikten sonra okulunu SBS VE TEOG sınavlarına ilçe derecesine sokmuş olup her yıl 2-3 öğrencisini Fen Lisesine gönderme başarısı göz ardı edilmiştir. Yine  Dalaman’a Çıkaklık Eğitimi ve Dalaman Endüstri Meslek Lisesini kuran birçok esnaf ve sanatkar yetiştiren İsmi çıraklık eğitimle özdeşleşen aynı zamanda dalamanın öz çocuğu olmakla övünen Bilal YILMAZ’ın 69 puanla değerlendirilmesinin kriteri nedir? Ayrıca sendika üyemiz olmayan Dalman Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet SARICA, ilçemizde göreve başladığı günden beri Dalaman Anadolu lisesinde birçok yeniliğe ve birçok özverili çalışmalara öncülük ederek Dalaman’da her kesimin takdirini kazanmasına rağmen ve okulundaki LYS  yerleştirme başarısını % 55 lerden % 75 lere çıkarmasına rağmen 70,75 puanla değerlendirilerek saf dışı edilmesi neyle izah edilebilir?  Toplam Kalitede iki kez Türkiye derecesi alan, 10 spor takımı Türkiye finallerinde ilimizi temsil eden Cumhuriyet İlköğretim  okul müdürü Turgay Yıldızhan 78 puanla değerlendirilirken 95 ve 88 puanla takdir edilen okul müdürlerine verilen puanların hangi ölçüte göre bu puanları aldıkları izah edilmedir.

Aynı yönetmelik Ortaca Köyceğiz ve diğer ilçelerde  en az hasarla  1-2 kişinin elenmesiyle uygulanırken Dalaman’ın Eğitim kurmayı, tecrübeli, girişken ve çalışkan yöneticilerinin tasfiyesi “Dalaman  niye Ortaca Köyceğiz’in gerisinde kalıyor?” sorusuna cevap olabilir mi?  Adı geçen ilçede de iktidar partisi yöneticileri ve yandaş sendika o ilçelerdeki eğitimin aksamaması için tecrübe ve liyakatin heba olmaması için tedbir alırken Dalamanın iktidar partisi yöneticileri SBS il birinciliğini 5 yıldan beri kaptırmayan okullarının yöneticilerinin başarısını tasfiyeyle ödüllendirmiştir. Hiç mi insaf, hiç mi izan, hiç mi adalet yoktur? Bu durum 2 yıl içerisine eğitimde gerilemiş Dalaman olarak karşımıza çıkacaktır.  Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.
Anayasa Mahkemesinde hala esastan görüşülen ve iptal edilmesi muhtemel bir kanun. Bu kanuna dayalı olarak çıkarılan ve hukuka uygun olmadığı ve adaletsizlikler yaşanacağı iddiası ile iptali için dava açılan bir yönetmelik. Bu yönetmeliğe dayalı olarak çıkarılan ve sürekli değerlendirme takviminin değiştirildiği bir kılavuz. Zaten bu durum; sürecin zorlamayla gittiği türlü idari ve hukuki mevzuatın yandaşlara pozitif ayrımcılık yapmak için dizayn edilmeye çalışıldığını açık ve sarih bir şekilde ortaya koymaktadır.
Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki; gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Görev süresi uzatılmayan tüm okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açacaklardır. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun isteyeceklerdir. Ki mesnetsiz, afaki verilen düşük puanların kimler tarafından verildiği öğrenilecek ve bu durum açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz edecektir. Sendikamız da bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır.
Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan başta Fethiye, Dalaman, Yatağan olmak üzere aleni haksızlık yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.
Türkiye Cumhuriyeti gelenekleri olan bir devlettir. Bir kabile devleti, bir muz cumhuriyeti değildir. Türk Eğitim Sen olarak soykırıma ve Cumhuriyet tarihini en büyük tasfiye hareketine maruz kalmış tüm okul yöneticilerinin haklarını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız.
Bütün bu olumsuz değerlendirmeleri yapan ilçe yöneticilerine rağmen; okul yöneticilerimizin olumlu ve özverili çalışmaları pozitif değerlendiren Okul Aile birliklerimize ve Okullardaki değerlendirmeye seçilen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. HALTAN BİRİ dedi ki:

    YILLARCA SOLCU DEVRİMCİ VEYA HAKKINI ARAYAN DÜZGÜN GÖREVİNİ YAPAN ,SIRADAN EMEKÇİ EĞİTMENLER SÜRÜLÜRKEN, ATATÜRKÜN PORTRELERİ OKULUNUZUN BAHCE DIŞINA ,ÇÖPE ATILIRKEN BU KADAR TEPKİLİYMİDİNİZ … RECEP SÖZ VERDİ İNİNİZE İNECEK , SİZİN BU DURUMUNUZU NET BİR DİLLE ANLATAN HALK ARASINDA BİR SÖYLEV VAR ” İĞNEĞİ ÇOVALDIZ HİKAYESİ ” YILLARCA EĞİTİM İÇİNDEKİ “YANDAŞ ” BADEM BIYIK YAPILANMAYA SES ÇIKARMAZSANIZ SİSTEMİN İÇİNDE OLURDA NİMETLEİNDEN YARARLANIZSSANIZ ,EĞİTİM İÇİNDEKİ PİSLİKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTERDE ZAMANIN AKIŞINA BIRAKIRSAN ZAMAN GELİR O PİS KOKULAR ARTIK LOGARADA SIĞMAZ EEE BU DÜNYA ETME YAPMA ,ALMA ZALİMİN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE , ALMIŞ OLDUĞUN İLKELERİNLE DEĞİLDE TARAFLI YANDAŞ GÖREV YAPARSAN BEDELİNİ ÖDERSİN