Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tuncay;

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tuncay;
REKLAM ALANI
Mayıs 2, 2017 9:12 am | Son Güncellenme: Mayıs 2, 2017 9:13 am
1.641
A+
A-

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tuncay;
“bu haberler çiftçilerimizi sırtından vurmaktır”

 

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Tevfik Tayfun Tuncay,pazarda, market ve manavlarda satılan domates fiyatlarındaki yüksek rakamların, çiftçiden kaynaklanıyormuş gibi ulusal gazete ve televizyonlarda haber yapılmasına tepki gösterdi.

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Tevfik Tayfun Tuncay, yaptığı açıklamada, domates fiyatlarındaki artışı çiftçinin üzerine yüklemektense, aracıların yaptıkları aşırı artışlara çözüm aranması gerektiğini söyledi.

-Üretici ile tüketici karşı karşıya getiriliyor
Tuncay, “Türkiye genelinde domatesin pazardaki fiyatının pahalı olması ile ilgili haberler yapılıyor. Bunlar çiftçilerimizi sırtından vurmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Domates üretimindeki mazot, gübre, ilaç ve işçilik gibi maliyetlerin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay,“bunun yanı sıra fiyatlardaki aracıların almış oldukları paylarda yüksek. Tüketicinin verdiği rakamların büyük kısmı çiftçiye değil aracıya gitmektedir. Çiftçilerimizin eline geçen kazançlar çok yüksek olmamaktadırlar. Çiftçilerimiz daha önceki yıllarda yapmış oldukları zararlarını kredilerle kapatmış bu kredileri bu yıl ki kazançlarıyla ödemeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yapılan haberlerle üretici ile tüketici karşı karşıya getirildiğini kaydeden Tuncay, şunları söyledi:
“Pazarda, market ve manavlarda satılan domates fiyatlarındaki yüksek rakamlarınmüsebbibi çiftçilerimiz değildir. Fiyatlara bakılırken pazardaki fiyat değil çiftçilerimizin seralarındaki fiyatlar değerlendirilmelidir. Pazar fiyatlarının düşürülmesi için çiftçilerin eline geçen miktar değil aracıların yapmış oldukları aşırı artışlara çözüm aranmalıdır. Pazarda görülen yüksek rakamları sürekli gündeme getirerek üretici ile tüketici karşı karşıya getirilmektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.