Dolar 32,5191
Euro 34,7972
Altın 2.420,37
BİST 9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Sürpriz olmazsa 2 ay sonra tamam

Sürpriz olmazsa 2 ay sonra tamam
REKLAM ALANI
Kasım 18, 2017 9:16 am | Son Güncellenme: Kasım 18, 2017 10:42 am
2.792
A+
A-

Sürpriz olmazsa 2 ay sonra tamam

 

2 yıl önce tamamlanması planlanan yeni Ortaca Devlet Hastanesi’nin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kasım sonuna kadar anahtar teslimi bitirileceği, yılsonuna kadar da tıbbi araç ve gereçlerin de tamamlanarak hizmete gireceği öğrenildi.

OMR 0225 - Sürpriz olmazsa 2 ay sonra tamam

 

Sağlık Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ortaca Devlet Hastanesinin 2017 yılı sonuna kadar tamamen hizmete girmesi planlandığı belirtildi.

 

Sağlık Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ortaca Devlet Hastanesinin yer tahsisi, yapımı, devri ve hizmete girmesi ile ilgili tüm işlemlerin Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında yapıldığı, dolayısıyla Müdürlüğe bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarla konuyla ilgili herhangi bir resmi sözleşmesinin bulunmadığı bildirilerek, “Ancak, 2017 yılı sonuna kadar tamamen hizmete girmesi planlanmaktadır” denildi.

-Yeni Ortaca Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Ortaca Gölbaşı mahallesi Antentepe mevkisinde TOKİ’ye yaptırılan 100 yataklı Ortaca Devlet Hastanesi 25 bin 101 metrekare alan üzerine 3 bin 620 metrekare olarak inşa ediliyor. 22 Ekim 2013 tarihinde 21 milyon 648 bin liraya ihalesi yapılan hastanenin inşaatı yer tesliminden sonra 17 Ocak 2014 tarihinde inşaatına başlandı. Ortaca Devlet Hastanesi, teslim tarihi üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı.

Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin, 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istedi, 6 defa süre uzadı.

Kasım 2014’de inşaatı devam eden Ortaca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yetkililer tarafından hastanenin haziran ayında bitirileceğinin belirtilmesi üzerine 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istemişti.

CHP Muğla Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “kaliteli sağlık hizmeti almak her vatandaşımızın hakkı. Diğer illerde şehir hastaneleri yapılırken Ortaca Devlet Hastanesinin inşaatında ne gibi sorunlar yaşanıyor bilemiyorum. Çözülemeyecek sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Melahat Kanbur-Gürcan Kundakçı

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.