Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ekim 13, 2017 1:07 pm
2.098
A+
A-

Yat Limanı projesi iptal

AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Muhammet Karakuş ve Ak Parti Dalaman Belediye meclis üyesi Cenk Sönmez, düzenledikleri basın toplantısında yıllardır beklenen Yat Limanı Projesinin iptal olduğunu açıkladı.

AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Muhammet Karakuş, “11 Ekim 2017 tarihinde meclis üyelerimiz, Muğla ilinde yapılan “Bütünleşik Kıyı Alanları Planı” bilgilendirme toplantısına katılmış, Mekansal planlama genel müdürümü ve MKYK üyemiz ile temas kurmuşlar, Dalaman’ın sorunları ilgililere aktarmıştır. İlçe yönetimimiz ile koordineli yapılan bu çalışmalar esnasında edindikleri bilgileri kamuoyu ile paylaşmışlardır” dedi.

DSC 0104 -

 

Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Muhammet Karakuş açıklamalarını şöyle sürdürdü. “Bu bilgilendirme neticesi toplumda bazı yanlış anlaşılmaların oluşması üzerine bir basın açıklaması yapıp, kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur” diyen Muhammet Karakuş, “Bilindiği üzere yıllardır süregelen bir yat limanı projemiz var. Bu projenin hayata geçmesi için çaba sarf eden insanlara karşı mücadele vermekteyiz. Mevcut imar planlarında yer almasına rağmen, bir siyasi partinin ve onun tetikçilerinin yat limanının hayata geçmemesi için verdikleri mücadeleye hepimiz şahit olduk. Takip edilmeyen, itiraz edilmeyen mahkeme süreçleri ile turizm kenti projemiz ve yat limanı projemiz elimizden alındı. Bugün yola çıktığımız noktadayız. Bu projeyi imar planlarına işletme gayretindeyiz. Ama görüyoruz ki bu malum siyasi parti ve tetikçileri de boş durmuyor, “Dalaman” isminin marka olmaması için gayret gösteriyorlar. El altından bu projenin hayata geçmemesi için çalışan bu partiyi ve tetikçilerini Dalaman çok iyi biliyor”

-Dalaman Acıpayam yolu Büyükşehirin elinde…

“Denizli’yi Dalaman’a bağlayacak yolumuz şu an Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu altında olduğu için, ilgililerden Dalaman halkı adına bu yolu talep ediyoruz. İmkanlarını adil kullanmayan belediyenin taleplerimize kulak tıkamasını yadırgamıyoruz”

-Dalaman Adliyesi için girişimde bulunduk…

111 -

“AK Parti Dalaman İlçe Başkanlığı olarak Adliyemiz ile ilgili hazırladığımız dosya Sayın Bakanımıza ulaştırılmıştır. Yatırım planlarına alınması durumunda ihale süreci başlayacaktır. Dalaman ve Ortaca’yı temsil edecek büyük bir adliye sarayı için girişimde bulunduk. TİGEM’den Adalet Bakanlığı’na devredilen bu arazi için, devir esnasında tarım arazisi olarak verildiği için yaşanan pürüz nedeniyle şu an için beklemede. İnşallah bu prüzü kısa sürede atlatıp bölgeye büyük bir Adliye sarayı kazandıracağız”

-Dalaman Sivil Havacılık Fakültesine 2 milyon lira…

“Havacılık okulumuza Bakanlığımızdan 2 milyon lira ödeneğin onayı alınmış, ilerleyen günlerde üniversiteye aktarımı sağlanacaktır. Belediyece temelinin atılması beklenen okulun şu an için temeli atılmadı. Bir an önce kaba inşaatın başlamasını istiyoruz”

-Projeye sahip çıkılmadı

AK Parti Dalaman Belediye Meclis Üyesi Cenk Sönmez ise yat limanı projesine sahip çıkılmadığını ifade etti.

Sönmez, “İmar planından çıkan yat limanı için Dalaman protokolü ve halkı sahip çıkmadı. Dava sürecine resmi olarak müdahil olunmadı. Bilirkişi raporuna itiraz edilmedi. Yaşananlar üzerine elimizdeki yat limanı mevcut imar planı iptal edildi” dedi.

Güngör Çoban

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.