Dolar 32,5062
Euro 34,8299
Altın 2.490,55
BİST 9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Yaşlılar haftası

Yaşlılar haftası
REKLAM ALANI
Mart 28, 2015 10:34 am
1.508
A+
A-

Yaşlılar haftası

 

Kaymakam Şimşek: “Yaşlılık, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği hassas bir dönemdir”

 

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek “Yaşlılar Haftası” dolayısı ile ilçede yaşayan yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Kaymakam Şimşek, ziyaret sırasında dilek ve taleplerini dinledi, sohbet etti. Ziyarete SYD Vakıf Müdürü Ayhan Aydın, SYD Vakfı çalışanları ve mahalle muhtarları da katıldı.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, yaşlılar haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında; Yaşlılığın, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönem olduğunu ifade etti.

Yaşlılık döneminin, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği hassas bir dönem olduğuna vurgu yapan Şimşek, “Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Toplum dayanışmasının ve birlikte yaşama gerçeğinin en önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesidir. Yaşlılarımıza bugün gösterilecek saygı ve sevgi bizlerin gelecek adına olan kaygılarını azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, toplumun tüm fertlerinin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Yılların vermiş olduğu fiziksel ve ruhsal yorgunluğun sükûnetle telafi edildiği yaşlılık dönemi, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği hassas bir dönemdir” dedi.

 

Yaşlıları hayata küstürmeden, toplumla bütünleşmesini sağlamanın görev olduğunu dile getiren Şimşek, “Ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçen yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak, hayata küsmeden yaşama tutunmalarına katkıda bulunmak bizim en ulvi görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu duygularla; tüm büyüklerimizin yaşlılar gününü kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.