Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Yaralı Kızıl Şahin tedavi altında

Yaralı Kızıl Şahin tedavi altında
REKLAM ALANI
Şubat 9, 2016 7:58 am
1.335
A+
A-

Yaralı Kızıl Şahin tedavi altında

IMG_0634

 

Ortaca’da vatandaşlar, Güzelyurt mahallesinde arazide dolaşırken yaralı Şahin buldu.

 

Şahin’in uçamadığını gören vatandaşlar, HAYDOS Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine bilgi verdi.

Merkezde görevli personel tarafından alınan Şahin, Dalaman Belediyesi Veteriner Hekimi tarafından tedavi altına alındı. Şahin’in tüfekle yaralanmış olduğu tespit edildi.

HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen, Kızıl Şahin türündeki yaralı kuşun tedavi sürecinin ardından tekrar doğaya salınacağını söyledi.

Şahin’i yaralı bulan Hilmi Orhan, “Kuşu sabah arazide yaralı ve uçamaz halde buldum, HAYTAP yetkililerine teslim ettim. Vatandaşlardan ricam bu hayvanlara silah sıkmasınlar, bunların nesli tükenmek üzere o yüzden böyle yaralı hayvan gördüklerinde HAYTAP’a bildirsinler” dedi.

Veteriner Hekim Mustafa Cihan “Sağ kanadında tüfek saçması yaralar vardı, büyük ihtimalle vurulmuş. Ama durumu iyi, o yaralarını tedavi ettikten sonra, antibiyotikle kuruttuktan sonra tekrar doğaya salabiliriz” diye konuştu.

HAYTAP temsilcisi, HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen ise, vatandaşların bu kuşları tavuklarını yediği için vurduğunu söyledi.

Dağdelen, “Ne yazık ki sık sık bize bu tür yaralı kuşlar geliyor. Köylü muhtemelen tavuk yedi diye ateş edilmiş. Bunların öldürülme nedeni, vurulma nedeni tavuk yedikleri için. Birkaç gün burada misafirimiz olacak. Tedavi edildikten sonra onu tekrar doğaya bırakabileceğimizi düşünüyorum. Ben bunları vuran insanlara sesleniyorum, “yarın çocuklarımıza gösterebileceğimiz bu tür hayvanların ne yazık ki nesli tükeniyor. Çocuklarımız bunları ancak internet ortamında görebilecekler. Bunlar dadoğada beslenmek zorunda.O yüzden ne olur tavuk yedi diye bunları vurmayınız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.