Dolar 32,4253
Euro 34,4712
Altın 2.489,78
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Yaralı eşek kurtarıldı

Yaralı eşek kurtarıldı
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2016 6:21 am
1.556
A+
A-

Yaralı eşek kurtarıldı

Köyceğiz’de yaralanan ve ormana terk edilen eşek, vatandaşların ihbarı üzerine gelen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sultaniye Mahallesi yakınlarında bir eşeğin araba çarpması sonucu yaralandığı ve ormanlık alana terk edildiği ihbarı üzerine HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Türkan Dağdelen ve hayvan severler harekete geçti.

Bölgeye ulaşan ekip, yaralı hayvana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra araca alarak 50 kilometre mesafedeki Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirdiler.

HAYTAP gönüllü veteriner hekimi Mustafa Cihan, eşeğin araba çarpması sonucu yaralandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Eşeğin yaklaşık 5 gün önce yaralandığını belirten Cihan, “Uzun zamandır yaralı. Çünkü yaralarında kurtlanmalar başlamış. Vücudunda su kalmamış. Kasları sertleşmiş. Serum ve antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Kurtarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 – Günlük 12 ihbar

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi ve HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ise,  yaralı ve terk edilmiş hayvanlara dair günlük ortalama 12 ihbar aldıklarını açıkladı.

Alınan çok sayıdaki ihbarın hayvanların kötü durumunu ortaya koyduğuna dikkat çeken Dağdelen, “Belediyeler duyarsız. Birçoğunun veteriner hekimi bile yok. Biz gönüllüler ihbarlara yetişemez hale geldik. Kaza herkesin başına gelebilir ancak bir canlıyı ölüme terk etmek insanlık dışı bir davranış” diye konuştu.

Dağdelen yaralı eşeğin tedavisinin ardından sahiplendirileceğini de sözlerine ekledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.