Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 21°C

ÜSTÜNDAĞ: HÜKÜMETİN KARNESİ ZAYIF

ÜSTÜNDAĞ: HÜKÜMETİN KARNESİ ZAYIF
REKLAM ALANI
Aralık 23, 2017 9:01 am | Son Güncellenme: Aralık 23, 2017 9:02 am
1.406
A+
A-

ÜSTÜNDAĞ: HÜKÜMETİN KARNESİ ZAYIF

Muğla Milletvekili Av.Akın ÜSTÜNDAĞ TBMM  Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikalarını ve 2016 yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısını yerden yere vurdu.

İktidarın ne geliri, nede gideri tutturamadığı, 2016 yılı bütçesinin neredeyse Suriyelilere harcanan para kadar açık verdiğini, açığın 30 Milyar Tl yi bulduğunu, bütçenin bir yamalı bohçaya döndüğünü, AKP hükümetinin yurt içinde ve yurt dışı borçlanarak açıkları kapamaya çalıştığını, döviz kurundaki artışlarla birlikte borçların da katlandığını  söyleyerek Hükümeti eleştirdi.

Akın ÜSTÜNDAĞ  konuşmasının devamında şunları söyledi: AKP İktidarı Bütçe uygulamalarında sınıfta kalmıştır, karnesi zayıftır. Hesap verilebirlikte karnesi zayıftır. Sayıştay raporları kamu zararlarını göstermiyor, Şeffaflıkta karnesi zayıftır. Sayıştay raporları eksikliklerle dolu olup CHP nin alt komisyon kurma taleplerini kabul etmemişlerdir. Kurumlarda oluşturulan “Özel Hesap”, “ Özel Fon Hesabı” gibi hesaplar bulunmakta ve bu hesaplar denetim dışı bırakılmaktadır. Hükümet Vergi Adaletinde sınıfta kalmıştır. Zira dolaylı vergilerin oranı toplam vergi gelirlerine oranı  %69’a ulaşmıştır. Vergi affı gibi uygulamalarla vergide istikrar sağlanamamıştır. Ödemeler dengesi konusunda da iktidarın karnesi zayıftır. İç ve Dış borç stoku 820 Milyar Tl. yi aşmıştır. Döviz Kurundaki artışla borcun daha da yükseleceği aşikardır. Mevcut iktidar Mevzuata uygunluk konusunda da başarısızdır. Yedek ödenekler kanuna uygun olarak kullanılmamakta, yatırım dışı ödenekler yaratılmış, doğrudan temin yöntemiyle yapılan hizmet ve mal alımları ve yapım işleri bu konuda ayrılan bütçenin %10’unu aşmıştır.

MUĞLA SİZDEN UMUDU ZATEN YOK, MUĞLA’YA DOKUNMAYIN YETER

ÜSTÜNDAĞ, iktidarın yaptığı yanlışları tek tek belirterek  konuşmasının son bölümünde İktidarın satacak bir şey bırakmadığından, 502 sayılı Torba yasayla Kıyıları, Sahilleri, Ormanları, Hazine arazilerini, milli park ve tabiat parklarını satışa çıkardığını, Anayasaya aykırı olarak yapılan bu düzenleme ile geri dönüşü olmayacak şekilde millete ait bu yerlerin elden çıkarılacağını, kendi seçim bölgesi olan Muğla’da da bu tür yerlerin halkın elinden alınacağını, vatandaşın denize girecek yer dahi bulamayacağını, Okluk koyundaki Yazlık Sarayın parasıyla Roman vatandaşların tamamına ev yapılabileceğini, söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı. İktidarın Muğla’yı unuttu. Muğla’nın iktidardan umudu zaten yok, Muğla’nın sahillerine, kıyılarına, doğal güzelliklerine dokunmayın yeter”

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.