Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Üreticinin hayali gerçek oldu:

Üreticinin hayali gerçek oldu:
REKLAM ALANI
Eylül 15, 2015 2:22 pm
1.363
A+
A-

Üreticinin hayali gerçek oldu:

 

“Kooperatifin soğuk hava deposu temeli atıldı”

10

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal kalkınma fonu tarafından %50 hibeli yapılacak olan Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposu,  sebze ve meyve paketleme tesislerinin temeli atıldı.

Ortaca Gölbaşı mahallesi Organize sanayi Bölgesinde temeli atılan tesis ile ilgili Kooperatif başkanı Süleyman Tosun ve Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü bilgi verdi.

 

ORMESKOOP Başkanı Süleyman Tosun, 3 bin 100 metrekarelik bir alanda kurulacak ve kısa sürede tamamlanacak olan tesiste 300 ton civarında ürün depolanacağını, paketleme kısmında da 5 bin ton civarında ürün işlemeyi planladıklarını söyledi.

Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü ise, bölgedeki üreticilerin yıllardır kooperatifleşmek ve kooperatife ait soğuk hava deposu hayali olduğunu dile getirdi.

Çöllü, “Önce kooperatifimizi kurduk ardından da soğuk hava deposu,  sebze ve meyve paketleme tesislerinin temelini atıyoruz. Hızlı bir şekilde burayı tamamlayıp üreticilerimizin ürünlerini burada işlemeyi, iç ve dış piyasada değerlendirmeyi planlıyoruz. Bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, kooperatif aracılığı ile bölgenin ihtiyacı olan tesis kazandırıldığını, belediye olarak gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

 

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca’nın, limon, portakal, nar ve domates gibi ürünlerde bölge liderliğine her zaman oynayan bir yer olduğunu, bunun yanı sıra ticaret ve tarımda da Sakaraltı bölgesinin merkezi olma konumunda ve her geçen gün daha büyük adımlar atıldığını ifade etti.

 

Üreticinin her zaman daha çok kazanması için birlik olması gerektiğinin altını çizen Ürkmezer, “üreticilerimiz birlik olarak hareket ederse üretici maddi anlamda kazanır, biz tüketicilerde daha iyi, daha sağlıklı ürünleri, daha uygun fiyata tüketiriz” dedi.

 

Bölge üreticinin daha da fazla para kazanmasını ve üreticiye destek sağlayacak olan soğuk hava depolarında büyük eksiklik olduğunu kaydeden Fatih Ürkmezer, “Ortaca her geçen gün sadece turizmde değil tarımda da gelişiyor, ön plana çıkmaya devam ediyor. Ortaca bu sene Tarım Bakanlığımızın desteğiyle Kırsal Kalkınma Destekleme Programı’ndan hibe yoluyla 8 tane soğuk hava deposu kazandı. Bunlardan bir tanesi de Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifimizin projesiydi. İnşallah ilerleyen zamanda buraların özellikle gıda üzerine bir ihtisas organizeye dönüştürülmesinde kaymakamlık olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üreticilerimize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.