Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ocak 4, 2018 2:36 pm
1.564
A+
A-

Tecrübeli gazeteci

Zayit İzmir’den önemli uyarılar…

“Ağlayarak yanıma sokuldu, kefen paramı kaptırdım”

Ortaca’nın en eski gazetecilerinden Zayit İzmir, vatandaşları “iyi niyetli” dolandırıcılara karşı uyardı. Elindeki broşürün önyüzünde, ‘Aman dikkat, dolandırıcılara kanmayın’ yazısını taşıyan İzmir, arka yüzüne de kendisini kandırarak parasını alan kişinin fotoğrafını bastırdı.
Zayit İzmir, “ağlayarak size yaklaşan dost görünen dolandırıcılara kaptıracağınız paraları, gerçek dost sokak köpeklerine yem alarak hayır yapın” dedi.
Zayit İzmir, yıllarca gönüllü olarak çalıştığı yerel gazetelerdeki kendisine ayrılan sayfalarda dolandırıcılıktan yemek tarifine, yeni doğanlardan ölümlere kadar birçok konuda uyarıcı yazılar paylaştığını anlattı.
Emniyet veya ilgili kurumlardan gelen dolandırıcılık uyarılarına büyük önem verdiğini söyleyen Zayit İzmir, “Hiç aklıma gelmeyen başıma geldi, meslektaşım olması beni iki kez yaraladı” diyerek başından geçen olayı şöyle anlattı.

OMR 0023 -
-Ağlayarak yanıma sokuldu, ne varsa aldı…
“Yaklaşık 6 ay önce idi, Ortaca Kültür parkta oturuyordum, ağlayarak yanıma bir tanıdığım yaklaştı ve….” diyerek anlatmaya başlayan Zayit İzmir, “Ben herkesi dost biliyordum, ama anladım ki gerçek dost yanımdan hiç ayrılmayan sokak köpekleriymiş. Ağlayarak size yaklaşan, psikolojim bozuldu tedavi olmam lazım. Acil paraya ihtiyacım var, kısa sürede getireceğim, diyerek dost görünen dolandırıcılara kaptıracağınız paraları, gerçek dost sokak köpeklerine yem alarak hayır yapın. Bunu neden söylüyorum. Çünkü ben asgari ücretlinin 1 yılda eline geçecek olan parayı bankadan çekerek ihtiyacı var sandığım birine elimle kaptırdım. İstediğimde evimde saldırıya uğradım, boğazım sıkıldı, tehdit edildim. Parayı bankadan çekip verdiğime dair bankanın güvenlik kamerası kaydı var. Ama elimle verdiğim için ve herhangi bir senet, belge olmadığı için borç verdiğimi ispatlayamıyorum. Şikayetçi de olamıyorum. Üzülmediğim noktalardan biri de parayı aldığını inkar etmiyor. Şimdi ben ağlıyorum, o gırtlağa kadar borçtayım ve yapacak bir şey yok diyor ve gülerek yaşama devam ediyor” dedi.

-Kefen paramı kaptırdım

Yaşadıklarını ağlayarak anlatan Zayit İzmir, “O para benim kefen paramdı. Çok zor günler geçirdim, ayda 300 lira ile geçinmeye çalıştım. Yine de o parayı çekip harcamak aklıma dahi gelmedi. Aklıma geldikçe kandırıldığıma ağlıyorum. Kendi kendime ‘Zayit İzmir, sadece seni değil başkalarını da ihtiyacım var diyerek borç adı altında dolandırmıştır’ diyorum ve teselli oluyorum” diye konuştu.
Gazetelerdeki köşesinde “İyiler daima kazanır” sloganını kullanan Zayit İzmir, “yine ben kazandım, iyi niyetle kaptırdığım para sayesinde yine gazetecilik görevimi yapıyorum. İyi niyetle yaklaşan dolandırıcılar da var. Ben yaşayarak tecrübe edindim. Sizler dikkatli olun. Dolandırıcılar sadece hakim, savcı, emniyet görevlisi kılığında insanları dolandırmıyor. Çok yakınınızda olan kişiler de sizleri dolandırabiliyor” ifadelerini kullandı.

-Onun getirdiği paraya elimi sürmem

Yaşadıklarını Ortaca’daki bazı basın mensuplarıyla paylaştığını da sözlerine ekleyen Zayit İzmir “haber değeri görülmediği için haber yapılmadı. Sadece bire bir yaptığım görüşmelerde parayı kaptırdığım kişinin ismini veriyorum. Bunu onu rencide etmek için değil, başka birinin canını yakmaması için yapıyorum. Diğer bir düşüncem artık o para geri gelse bile o paraya elimi süremem. Başka birini kandırıp benim paramı getirmiş olabilir. Beni kandıran kişi benden önce ölürse beni kandırarak aldığı parayı onun cenaze masraflarında kullanacağım ”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.