Dolar 32,5805
Euro 34,8346
Altın 2.418,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Tarım arazilerini su bastı

Tarım arazilerini su bastı
REKLAM ALANI
Nisan 1, 2015 3:37 pm
1.552
A+
A-

 Tarım arazilerini su bastı

 

Ortaca ve Dalaman ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle tarım arazilerini su bastı.

 

Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, son 12 saatte metrekareye Ortaca’da 51, Dalaman’da ise 35 kilogram yağış düştü.

Su seviyesi yükseldiği için kapakları açılan Akköprü barajının su kanallarını doldurması ve sağanak yağışın etkisiyle tarım arazilerini su bastı.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, kış döneminde olan yağışlardan çiftçinin büyük zararı olduğunu söyledi.

Bu ayda olan yağışlarla da tarım arazilerini su bastı ama seralardan su çıkmadığını bildiren Çöllü, “Bundan sonra olacak yağmurlar aşırı olmadığı sürece çiftçiye zarar vermez. Yağış devam eder ve tarlalarda su fazla durur ise ağaç köklerine zarar verebilir. Baraj kapaklarının açılmasından dolayı bazı mahallelerde de sular yükseldiği bilgisini aldık. Şu anda gelen bir zarar ihbarı yok. İnşallah da olmaz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.