Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Son söz Sağlık Bakanlığı’nda…

Son söz Sağlık Bakanlığı’nda…
REKLAM ALANI
Mart 5, 2018 3:43 pm | Son Güncellenme: Nisan 9, 2020 11:55 pm
2.780
A+
A-

Son söz Sağlık Bakanlığı’nda…

Ortaca Devlet Hastanesi’nin “Geçici Kabulü” yapılmasının ardından Ortaca Belediyesi “Yapı Kullanma İzin Belgesi” verdi.Vatandaşların merakla beklediği Yeni Ortaca Devlet Hastanesi’nin ne zaman hizmete gireceği Sağlık Bakanlığı’nın vereceği karara kaldı.

Yapı sahiplerinin 23 Şubat 2018 tarihinde Ortaca Belediyesi’ne yaptıkları “Yapı Kullanma İzin Belgesi” taleplerine istinaden Ortaca Belediyesi’nin 28 Şubat 2018 tarihinde bu izni verdiği öğrenildi.

Yeni Ortaca Devlet Hastanesi’nde geçici kabulün yapılması hemen arkasından da Ortaca Belediyesinin “Yapı Kullanma İzin Belgesi” vermesinin ardından gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi.

-2017 sonu denmişti…

Sağlık Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü Ortaca Devlet Hastanesinin,yer tahsisi, yapımı, devri ve hizmete girmesi ile ilgili tüm işlemlerin Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında yapıldığını, Kasım sonuna kadar anahtar teslimi bitirileceğini, yılsonuna kadar da tıbbi araç ve gereçlerin de tamamlanarak 2017 yılı sonuna kadar tamamen hizmete girmesi planlandığını açıklamışlardı.

-Yeni Ortaca Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Ortaca Gölbaşı mahallesiAntentepemevkisinde TOKİ’ye yaptırılan 100 yataklı Ortaca Devlet Hastanesi 25 bin 101 metrekare alan üzerine 3 bin 620 metrekare olarak inşa ediliyor. 22 Ekim 2013 tarihinde 21 milyon 648 bin liraya ihalesi yapılan hastanenin inşaatı yer tesliminden sonra 17 Ocak 2014 tarihinde inşaatına başlandı.

Ortaca Devlet Hastanesi, teslim tarihi üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı.

Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin, 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istedi, 6 defa süre uzadı.

Kasım 2014’de inşaatı devam eden Ortaca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yetkililer tarafından hastanenin haziran ayında bitirileceğinin belirtilmesi üzerine 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istemişti.

CHP Muğla Eski Milletvekili Dr. Ali Arslanise, “kaliteli sağlık hizmeti almak her vatandaşımızın hakkı. Diğer illerde şehir anal porno hastaneleri yapılırken Ortaca Devlet Hastanesinin inşaatında ne gibi sorunlar yaşanıyor bilemiyorum. Çözülemeyecek sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.