Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla °C
Muğla
°C
°C
°C
°C
°C

Sivas katliamında yitirilen canlar Ortaca’da anıldı

Sivas katliamında yitirilen canlar Ortaca’da anıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 9, 2016 6:42 am | Son Güncellenme: Temmuz 9, 2016 6:48 am
1.317
A+
A-

Sivas katliamında yitirilen canlar Ortaca’da anıldı

DSC_4641 DSC_4658

 

Ortaca ilçesinde Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğündeki sivil toplum örgütleri, Sivas olaylarını andı.

 

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak otelinin yakılması sonucu hayatını kaybedenler, Ortaca tören alanında düzenlenen etkinlikle anıldı. ‘Unutmadık unutmayacağız, gelin canlar bir olalım’ pankartlarının açıldığı anma törenine CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’da katıldı.

Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca Şubesi Başkanı Hüseyin Öksüzoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;‘’Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk havalimanındaki terörist saldırıda ve bundan önceki tüm terör saldırılarında yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla anıyor ve nereden gelirse gelsin terörü tüm nefretimizle lanetliyoruz. Sevgili Canlar, Bu gün itibarı ile Sivas Katliamı’nın üzerinden tam 23 yıl geçti. O dönem yeni doğanlar bugün yetişkin bireyler oldu. Aradan geçen onca zamanda Acılarımız, gerçekleri ve adaleti arayışımızsa hala tazeliğini koruyor. Madımak oteli hala yanıyor ve dostlarımızın ‘yardım edin’ çığlıkları hala kulaklarımızda çınlıyor.Geçtiğimiz son bir yılda terörün yıkımın ve savaşın en yoğun acısını yaşadık, ve hala da yaşıyoruz . Bu dönemde de tıpkı Sivas’ta 33 yürek ağrımızı uğurladığımız gibi en güzel insanlarımızı sonsuzluğa uğurladık.Toplumun vicdanında kanayan bir yara olan Sivas Katliamı’nda yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmak amacı ile, Sivas Katliamı gerçeğiyle tam anlamıyla yüzleş ildiğine emin olana kadar Sivas’ta, Madımak Oteli önünde dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanca Yaşama hakkına saygı duyan, bütün katliamların hesabı sorulsun, hiçbir katliamın sorumlusu ya da sorumluları yargılanmadan bu defter kapanmasın diyen dostlarımız, alanlarda birlikte olmaya bir olmaya devam edelim. Sokaklar ve meydanlar katliamcı çetelerin değil, hak mücadelesi veren onurlu yurttaşlarındır. Son sözümüz, Yurtta Barış Dünyada Barış, Yaşasın, Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye’’ denildi.

‘’Alevi -Sünni kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir’’

Yöreyle ilgili tarihsel bir konuya açıklık getirmek istediklerini dile getiren Öksüzoğlu,‘’Önceki ay içinde bir ulusal gazetede 1966 Ortaca Olayları ile ilgili ‘’Ortaca katliamı ve terolar’’ başlıklı bir yazı kaleme alınmış ve bu yazının sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşılmaya devam edildiği tarafımızdan gözlemlenmiştir. Söz konusu olaylar kesinlikle Alevi-Sünni kavgası niteliğinde olmayan, temeli arazi anlaşmazlığına dayanan, kötü niyetli kişilerin olayları kışkırtma, körükleme çabalarına rağmen yöre halkının ve ileri gelenlerinin sağ duyulu davranması sonucu yatıştırılan ve provokatörlerin amacına ulaşamadığı talihsiz bir olaydır.Olayları yaşayan kişilerin birçoğu da hala günümüzde yaşamaktadır. Üstüne basa basa belirtelim ki Ortacamızda ve dahi Ülkemizde alevi – sünni kardeşliğini bozmaya, ayrışma ve çatışma ortamı sağlamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu konu ile ilgili yazı yazan kişileri daha özenli olmaya davet ediyor, art niyetli olduklarını düşünmek bile istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.