Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

“Şiddet değil, şefkat”

“Şiddet değil, şefkat”
REKLAM ALANI
Ocak 21, 2013 12:15 pm
1.811
A+
A-

ŞİDDET DEĞİL ŞEFKAT 411 - “Şiddet değil, şefkat”ŞİDDET DEĞİL ŞEFKAT 15 - “Şiddet değil, şefkat”ŞİDDET DEĞİL ŞEFKAT 1 - “Şiddet değil, şefkat”“Şiddet değil, şefkat”

Ömer KUNDAKÇI

Ortaca’da HAYDOS Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi ve Özel Özalp İlkokulu tarafından sokak hayvanlarına yönelik “şiddet değil, şefkat”, ‘’onlarında yaşamak hakkı var, onlarında canı var’’ projesi öğrencilere anlatıldı.

 Ortaca Özel Özalp İlkokulu 1/C sınıfı öğretmeni Hatice Şentürk, sokak hayvanlarına şiddet değil, şefkat projesini hayvanları sevmek, onları korumak ve yaşamlarında destek olmak amacıyla başlattıklarını söyledi.

Okulda öğrencilere değişik projeler yaparak bilgilerini geliştirmek istediklerini belirten Hatice Şentürk “biliyorsunuz ki eğitim sadece bilgileri yükseltmek anlamına gelmiyor. Çevreye karşı, insanlara karşı, hayvanlara karşı duyarlı bir toplum yetiştirmek amacındayız. Bu nedenle bende projem kapsamında ‘’onlarında yaşamak hakkı var, onlarında canı var’’ isimli proje başlattım. Bu çerçevede Ortaca’da bulunan hayvan barınağında çok sayıda hayvan olduğunu, oradaki hayvanlara yardım etmemiz gerektiğini ve pet shoplardan para vererek hayvan almamalarını, bunlara gerek olmadığını ve çevremizde bizim bakımımıza muhtaç bir sürü hayvan olduğunu onları edinmeleri için çocuklarımızı yönlendirmek istedim. Bu projemde de başarılı olacağımızı düşünüyorum. Proje kapsamında da Ortaca Hayvan Dostları Derneği başkanı Türkan Dağdelen ile irtibat kurduk. Türkan Dağdelen de okulumuza gelerek öğrencilerimize sokak hayvanlarının ne durumda olduklarını ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrencilerimiz çok büyük ilgi gösterdi. Bu çalışmalarımızda çok iyi bir sonuç alacağımızı umuyorum’’ dedi.

HAYTAP Muğla temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen ise ‘’bu proje adından da anlaşılacağı gibi ‘’şiddet değil, şefkat’’ çocuklarımıza önce şefkati aşılamamız gerekiyor. Çünkü kazanılması gereken kişiler yetişkinler değil çocuklar. Çocuklar geleceğimizdir, gelecek nesillerdir.  Sadece konumuz hayvan değil.  Eğer onlara bu günden merhameti, sorumluluğu, çevreye karşı duyarlılığı aşılayabilirsek çok daha fazla verim alabileceğimize inanıyorum. Bunun için pilot proje olarak bu okulda başladık. Umarım bütün okullarda bu aynı şekilde gelişir. Konu sadece hayvanlar meselesi değil. Ağaçlar, denizler bugün her şey katlediliyor, bitiriliyor, yaban hayvanları öldürülüyor. Hedefimiz sadece burada değil, amacımız her yere yayılmak. Çünkü şiddet sadece bizim ülkemizde olmuyor, bütün dünyada var. Ama biz yaşadığımız ülke olarak Türkiye’de tek tek tüm okullara gireriz ve çocuklarımızın hepsine yaşam sevgisini aşılarız’’ diye konuştu.

Ortaca Özel Özalp İlkokulu konferans salonunda sokak hayvanlarına yönelik yapılan şiddet ve hayvanseverler tarafından yapılan başarılı çalışmalar 30 dakikalık sinevizyon sunumuyla öğrencilere gösterildi. Ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.