Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 21°C

SEZONUN İLK TURİST KAFİLESİ DALAMAN’DA…

SEZONUN İLK TURİST KAFİLESİ DALAMAN’DA…
REKLAM ALANI
Nisan 2, 2013 12:26 pm | Son Güncellenme: Nisan 2, 2013 12:27 pm
1.450
A+
A-

SEZONUN İLK TURİST KAFİLESİ DALAMAN’DA…

ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne inen sezonun ilk turist kafilesi çiçek, lokum ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı.

ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç:

“Geçen yıl Dalaman Havalimanına gelen ve giden turist sayısı 3 milyon civarındaydı. Bu sene 3 milyon 200 bini geçmeyi hedefliyoruz

“İsrail’in Türkiye’den özür dilmesi turizmi olumlu etkiler. Turizm bir barış projesidir. Barışın geliştiği yerde turizmde artar”

“Bağımsız Acenteler Birliği’nin 2014’te yapılacak Advantage Konferansının Muğla Bölgesinde yapılması gündemde”

Turist kafilesini karşıladıktan sonra gazetecilere açıklama yapan ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, sezon öncesinde yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Sezon açıldı. İngiltere’den gelen ilk kafilede 175 Easy Jet yolcusu bulunuyor. Yaptığımız çalışmalar bu sene sezonun iyi geçeceğini gösteriyor. Bizim ana pazarımız İngiltere. Gelen turistlerin  yüzde 68’i İngiliz. Her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turisti bölgemizde ağırlıyoruz. İngiltere’de saha çalışması modeliyle çalışma yaptık. Hedef pazarlarımızdan Almanya, Rusya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.İkinci ana pazarımız Almanya’dan sonra Rusya üçüncü sırada yer alıyor” dedi.

Güvenç, bölgeye gelen İngiliz turist sayısında son 2 yılda yaşanan azalmayı anımsatarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve tur operatörleri ile işbirliği içinde yaptığımız çalışmalarla İngiliz turist sayısında yaşanan azalmayla ilgili sorun aşılma aşamasına geldi. Hatta, bu sezon azda olsa bölgeye gelen İngiliz turist sayısında artış bekliyoruz. Geçen yıl Dalaman Havalimanına gelen ve gidenyolcu  sayısı 3 milyon civarındaydı. Bu sene 3 milyon 200 bini geçmeyi hedefliyoruz”  diye ifade etti.

İSRAİL’LE YAŞANAN SÜREÇ

İsrail’in Mavi Marmara olayı sonrasında Türkiye’den özür dilmesinin turizmi olumlu etkileyeceğine işaret eden Güvenç, “Turizm bir barış projesidir. Barışın geliştiği yerde turizmde artar. İsrail ile ilişkilerin siyaseten de olumlu bir noktaya gelmesi Türkiye aşığı olan İsrailli turistlerin Türkiye’ye tatile gelmesine neden olacağı inancındayım. Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı 600 binlere ulaşmıştı. Türkiye’yi ziyaret eden İsrailli turist sayısının bu seviyeye tekrar ulaşacağına inanıyorum. Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmelerin turizme yansıması da olumlu oluyor. Bölgemiz, tarihi ve doğal zenginlikleriyle çok önemli bir noktada.”

BAĞIMSIZ ACENTALAR BİRLİĞİ KONGRESİ

İngiltere Bağımsız Acenteler Birliği’nin 2014’te yapılacak Advantage Konferansının Muğla Bölgesinde yapılmasının gündemde olduğuna işaret eden Güvenç, “Yaklaşık 800 acentanın katılacağı konferansı almak için girişimlerde bulunduk. Toplantıya talip olan en güçlü 2 ülkeden birisi biziz. Hatta, en güçlü aday biziz diyebilirim. Bu toplantının Muğla bölgesinde yapılması bize ciddi bir avantaj sağlayacaktır. 800 acentanın 3-4 gün bölgemizde kalması ve turizm potansiyelimizi yakından görmesiyle birlikte satışlarımızın bir ivme kazanacağı inancındayım” diye kaydetti.

SUN EXPRESS 6 KENTTEN UÇUŞA BAŞLAYACAK

Güvenç, Almanya pazarıyla ilgili olumlu gelişmelerin olduğu müjdesini vererek, şöyle konuştu:

“Sun Express 6 kentten uçuşa başlayacak.  Uçuşların yapılacağı kentlerde tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bakanlığın desteği ile birlikte Alman pazarında yüzde 20’ye yakın bir artış bekliyoruz. Almanya’dan uçuş yapılan kent sayısı 12’ye çıkacak. Muğla Valimiz Fatih Şahin’in başkanlığını yaptığı turizm konseyine Almanya’nın en önemli tur operatörlerini davet ederek, turizm sektörü ile buluşmalarını sağladık. Bu bağlamda, bölgemizde az faaliyet gösteren FTİ, Chauisland, Berge-Meer,Humbolt gibi tur operatörleri konseyde konuşma yaptılar. Ayrıca yılda 145 bin turistin geldiği Rusya pazarıyla ilgili de başarılı çalışmalar yaptık. Bu sene Rus turist sayısının 180 binleri bulmasını bekliyoruz. Kazakistan ve  Azarbaycan’dan bu sene bölgemize uçuşlara başlanacak.  Ana pazarların dışında Fransa, Norveç ve İsviçre’den de bölgemize uçuşlar artırılcak. Önümüzdeki günlerde farklı kentlerden uçuşlar olacak. Baltık ülkelerinden Litvanya’nın en çok izlenen televizyon kanalı bölgemize gelerek 1 ay boyunca canlı yayın yapacak. Ortadoğu ülkelerinde de başarılı çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda, bu sezon bölgemize gelen turist sayısında yüzde 8.5 civarında artış bekliyoruz.”

Törene katılan Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise gazetecilere yaptığı açıklamada,  İngiltere’den gelen ilk uçakla turizm sezonunun açıldığını ifade ederek, “Bu sene yöremize gelen turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz. Bölgemiz, dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Doğal ve tarihi özellikleriyle önemli bir  turizm bölgesi.  Bu güzelliklerin dünyaya tanıtılması için ciddi bir çaba harcıyoruz. Özellikle İngiltere’den gelen turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz” diye ifade etti.

Devlet Hava Meydanları Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap ise her açından Havalimanı’nın yeni sezona hazır olduğunu söyledi.

TÜRKİYE AŞIĞI İNGİLİZ TURİST

İngiliz kadın turist Christiana Riound, Noel tatilinde ayağını kırdığını anlatarak, “Türkiye’yi çok seviyorum. O yüzden tekrar Türkiye’ye tatile geldim. Ayağım kırık olmasına rağmen Türkiye tatilimi ertelemedim. Türkiye’de eşimle birlikte 3 hafta tatil yapacağız. Havalimanında yapılan karşılama bizi çok duygulandırdı” dedi.

Turist kafilesi ,Ortaca’dan gelen Folklor Araştırma Derneği ekibinin yaptığı gösteri ve karşılama  törenin ardından otobüslerle kalacakları otele hareket etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.