Dolar 32,5153
Euro 34,8139
Altın 2.426,22
BİST 9.699,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Sarıgerme’yi hortum vurdu

Sarıgerme’yi hortum vurdu
REKLAM ALANI
Ekim 20, 2013 11:09 am | Son Güncellenme: Ekim 20, 2013 11:12 am
2.750
A+
A-

DSC 0050 - Sarıgerme’yi hortum vurduDSC 00011 - Sarıgerme’yi hortum vurduDSC 0055 - Sarıgerme’yi hortum vurduDSC 0008 - Sarıgerme’yi hortum vurduSarıgerme’yi hortum vurduDSC 0068 - Sarıgerme’yi hortum vurduDSC 0038 - Sarıgerme’yi hortum vurdu

Ortaca’ya bağlı Sarıgerme köyünde yaşanan hortum sonrası ortalık cehenneme döndü. Hortumda Sarıgerme’deki turistik tesislerde ve tarım arazilerinde büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. Sarıgerme sahilinde demirli bulunan 5 tekne battı. Sarıgerme açıklarında bulunan Babadağ adası mevkisinde teknede mahsur kalan kişiler askeri helikopterle kurtarıldı. Yaklaşık 2 dakika süren hortumda çevrede bulunan ağaçlar köklerinden söküldü. Sarıgerme’de hortumun yaşandığı sabah saatlerinden itibaren enerji nakil hatlarında büyük ölçüde hasar meydana geldi. Elektrik ve iletişimde uzun süre sıkıntı yaşandı.

İlk belirlemelere göre hortum 40 hektarlık bir alanda etkili oldu. Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre bölgede metrekareye yaklaşık 40 kilogram yağış düştü.

Görgü tanıkları 2 dakikada yaşanan olayın ardından her şeyin yerle bir olduğunu söylediler. Yapılan açıklamalarda olayın tek teselli verici yanının can kaybı ve yaralanma olmaması oldu. Hortumda hasar gören otellerde bulunan yerli ve yabancı misafirler başka otellere yerleştirildi.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü “Gördüğünüz gibi hortum Neresi denk geldiyse, çam, zeytin, ağaçlar ne varsa hepsini götürmüş. Şu anda Ortaca Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü ile beraber hasar tespit çalışmaları devam ediyor” dedi.

Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği (SARÇED) Başkanı Cengiz İlhan “ilk defa yaşıyoruz ama çok kötü bir şekilde yaşadık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bizi sevindiren bu kadar büyük afetin içerisinde her hangi bir yaralımız ve can kaybı olmadan atlatmamızdır. Doğa kendi yetiştirdiğini kendiside yok edebiliyor. Bizler ne kadar uğraşırsak uğraşalım, Allah daha büyüklerinden bizi korur. Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği olarak burayı sezona yine aynı güzellikte, yine aynı zerafette halkımıza sunacağız, hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise yaptığı açıklamada “sahillerimizdeki tesisler ve oteller, özellikle de İberotel gerçekten çok kötü. Bu olağanüstü felaket, ama bu felaketin arkasından can kaybının olmaması sevindirici. Gerçekten çok ciddi mal kaybı var ama can kaybının olmaması gerçekten çok sevindirici. Tabi doğanın bir olayı, yapabileceğimiz bir önlem, önceden önlem almak gibi bir şansımız da yoktu. Dediğim gibi can kaybının olmaması önemli. Maddi hasarları en kısa sürede tamir edecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

Ortaca kaymakamlığına vekaleten bakan Dalaman kaymakamı Yılmaz Şimşek’de bölgede incelemelerde bulundu.

Şimşek “Hortum bölgede bulunan 2 otel, Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneğinin (SARÇED) işlettiği plajda bulunan kafeterya, birkaç ev ve tarım arazilerinde hasara neden oldu. Bayram tatili dolayısıyla bölgede çok sayıda yerli ve yabancı turist olmasına rağmen yaralanma veya ölüm olmaması tek tesellimiz. Özellikle Sarıgerme’de bulunan bir otel büyük hasar gördü. Burada konaklayanlar başka otellere yerleştirildi” dedi.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ise “bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Maddi hasar çok büyük, tek tesellimiz herhangi bir can kaybının yaşanmaması oldu. Gerek otel personelleri gerekse diğer kurumların görevlileri çalışmalarını sürdürüyorlar”. Açıklamasında bulundu.

Ömer Kundakçı

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.