Dolar 32,3341
Euro 35,1806
Altın 2.244,90
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

 “Sarıgerme” misafirlerini bekliyor

 “Sarıgerme” misafirlerini bekliyor
REKLAM ALANI
Haziran 23, 2018 8:23 am | Son Güncellenme: Haziran 23, 2018 8:31 am
1.507
A+
A-

 “Sarıgerme” misafirlerini bekliyor

Avrupa’nın önde gelen otel değerlendirme platformlarından ‘HolidayCheck’, 2018’in en iyi otellerini açıkladı.

SARIGERME PİSİLİS -  “Sarıgerme” misafirlerini bekliyor

Yaklaşık 1 milyon turistin katıldığı oylamayla ‘HolidayCheck 2018 Ödülleri’nin gittiği oteller belli oldu. 38 ülkeden 705 otelin yer aldığı oylamada, ödül verilen 99 otel arasında, Türkiye’den 18 otel yer alıyor.

18 otelden 4’ü de Ortaca’nın Sarıgerme mahallesinde bulunuyor. Robinson Club Sarıgerme Park, TUI Magic Life Sarıgerme, Hilton Dalaman Resort & Spa Sarıgerme, TUI Blue Sarıgerme Park 38 ülkeden 705 otel arasında ilk 99’da yer aldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Turizmin sancılı gittiği bir dönemde böyle sevindirici haberlerin gelmesi bizleri ve turizmcilerimizi sevindirdi. 38 ülkeden 705 otelin yer aldığı oylamada, ödül verilen 99 otel arasında, Türkiye’den 18 otel yer alıyor olması ve bunlardan da 4’ünün Ortaca Sarıgerme’de olması gurur verici. Önümüzdeki dönemlerde de Sarıgerme’de yapmayı planladığımız yatırımlar bunu daha da artıracaktır. Başta turizm işletmecilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül verilebilmesi için otelin en az 50 tatilciden ‘iyi’, tüm müşterilerden de ‘yüzde 90 tavsiye’ notu alması gerekiyor.

-Sarıgerme:

Ortaca’dan 20 kilometre mesafede olan Sarıgerme mavi bayraklı plajlarıyla ve Pisilis antik kentiyle ünlü. SARÇED plajı, belediye kamp alanı ve uluslararası marka otelleriyle ünlü Sarıgerme Dalaman havalimanına 15 dakika mesafede yer alıyor.

-3 bin yıllık Pisilis antik kenti

Sarıgerme’dekiPisilis antik kentine ait tarihi kalıntılar ve sahilin önünde bulunan Baba adasındaki Roma mezarlığının kalıntıları bölgede yer alan otellerin özel mülkiyet alanları içerisinde kalıyor. Karia bölgesi ile Likya arasında sınır oluşturan Pisilis antik kentinin tarih sahnesine çıkışı bugünkü Sarıgerme Iberotel Sarıgerme Park içinde bulunan sur kalıntıları incelendiğinde İ.Ö III. Yüzyıla, Helenistik Çağ’a kadar gidiyor, ayrıca surların taş işçiliği Myndos surları ile çok yakın benzerlikleri olduğunu da ortaya koyuyor. (M.S. 361-369) Roma İmparatoru Julian yazıtlarında Kaunos’un, Güneyden Dalaman’a kadar gittiği de yazıyor. Yörenin tek kıyı kenti olduğu söylenen Pisilis antik kentinin Lelegler tarafından kurulduğu, “Çam Geçidi” veya “Boğaz Geçidi” anlamındaki Pisilis sözcüğünün büyük olasılıkla Luwi veya Karia kökenli olduğu, ancak Helenler tarafından değiştirildiği sanılmaktadır. Halen görülebilen kalıntılar, duvarlarla çevrili şehir merkezi (M.S. 4.-6 y.y.) bunun dışında kalan birkaç büyük yapı (M.S. 1.-3 y.y.’a anıt mezarlar) ve mezarlık kısmına (M.S. 1.-3 y.y.) ayrılıyor. Kayalıklı bir tepe üstünde bulunan şehir merkezinde dar caddeler ve sokaklar, birbirine yakın, dar ve genellikle iki katlı evler dikkat çekiyor. Bu evlerin zemin katlarında ahırlar, üst katlarda oturma odaları bulunduğu gözlemleniyor. Ayrıca yerleşim yerinin ortasında içme suyu veya yağmur suları birikmekte kullanılan su kemeri ile bağlantılı yeraltı sarnıçları bulunuyor. Roma çağında Pisilisin Roma imparatorluğu ile yakın ilişkisi yörede ele geçen ve imparator Julian onuruna dikilmiş bir yazıt ile bilinmektedir. O zamanlar Indos adı ile anılan (günümüzde Dalaman Çayı) nehrin ağzına yakın olan ve rüzgardan korunan bu koy güvenli bir liman oluşturmaktaydı. Roma İmparatoru Julian zamanında (M.S. 361-363) günümüze Pisilis hakkında sadece bir yazıt ulaştırılmıştır. Kente ait yoğun yerleşme tesisleri ve kamuya hizmet veren binalar, tatil köyü sınırları içinde ve bugünkü Sarısu çayı ağzında liman çevresinde yer alır. Ancak bugün liman Sarısu’nun alüvyonları ile dolmuş ve fonksiyonunu yitirmiştir.

-Kum Zambakları

Latince adı ”Pancratium maritimum” olan kum zambağı bitkisi nergisgiller familyasına ait ve tüm Akdeniz Havzası’nda kıyı kumullarında yetişen çok yıllı soğanlı bir bitkidir.

Genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40-45 santimetre boyunda ve kışın beliren yeşil yapraklarını döktükten sonra ağustos-ekim aylarında beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Görünüşü ve yaydığı kokusuyla ender güzelliği sahip olan kum zambağı, içerdiği alkolaidler sayesinde tıbbi değer de taşımaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.