Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ressamlar Dalyan’a hayran kaldı

Ressamlar Dalyan’a hayran kaldı
REKLAM ALANI
Haziran 14, 2017 3:19 pm | Son Güncellenme: Haziran 14, 2017 3:20 pm
1.589
A+
A-

Ressamlar Dalyan’a hayran kaldı

 


Ortaca Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Dalyan Açık Hava Resim Çalıştayına katılan birçok ünlü ressam 8-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan resim çalıştayına katılacak.

 

Ülkenin çeşitli yerlerinde çalıştaylara katıldıklarını Organizasyonu Mimar-Ressam Fevzi Yavuz ile hazırladıklarını ifade eden Ressam Saba Sakarya, “İstanbul’da Yaşayan Tarihi Yarımada” resim çalıştayına, Ayfer Altuntaş, Aziz Özdemir (Seramik sanatçısı), Emine Alışık, Mehmet Boztaş, Mürvet Keyik, Salih Mustafa Çizel, Teymur Ağalıoğlu, Timur Taştekin ve Yücel Öztemur’un aralarında bulunduğu 11 ressam katılacak. Sanatçıların resimleri, 11-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Türk Kültürüne Hizmet Vakfı (TKHV) Caferağa Medresesinde sergilenecek” dedi.

IMG 4832 1 - Ressamlar Dalyan’a hayran kaldı IMG 20170612 WA0000 - Ressamlar Dalyan’a hayran kaldı

Bu tür çalışmalarla bölgenin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Sakarya, “yaklaşık 1 ay önce 20 kişilik sanatçı grubuyla Ortaca Dalyan’da resim çalıştayına katıldık. 40 civarında eser ortaya çıktı. Arkadaşlarımız çok güzel eserler çıkardılar. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in de destekleriyle Dalyan resim çalıştayını geleneksel hale getireceğiz. Bu tür çalışmalarla bölgenin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Başkanın da olumlu yaklaşımıyla 2018’de Nisan sonu Mayıs başında bu çalıştayı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, bölgenin tanıtımı için sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Karaçelik, “Mayıs ayı içerisinde düzenlenen Dalyan Açık Hava Resim Çalıştayına 20 sanatçı katıldı. Katılımcılar bölgemizden çok iyi duygularla ayrıldılar. Yaptıkları çalışmaları düzenlenen sergilerde yer alıyor ve bölgemizi tanıtıyorlar. Önümüzdeki yıl çalıştayı tekrarlayarak geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.