Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Pehlivanlar kıran kırana

Pehlivanlar kıran kırana
REKLAM ALANI
Ekim 31, 2013 9:14 am
1.396
A+
A-

DSC 0240 - Pehlivanlar kıran kırana

Pehlivanlar kıran kıranaDSC 0143 - Pehlivanlar kıran kıranaDSC 0262 - Pehlivanlar kıran kırana

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 2. Köyceğiz Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Mehmet Özkaya şehir satadında düzenlenen güreşlere, 12 kategoride 147 pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için Fatih Atlı ile Mehmet Yeşil Yeşil karşılaştı. İki pehlivan arasında geçen çekişmeli mücadelede başpehlivan unvanı ikinci kez Yeşil’in oldu. Güreş ağası ise açık arrtırmada 30 bin lira veren işadamı Salih Birinci oldu.

2013 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ise yarı final müsabakasında Fatih Atlı’ya yenilerek 3. oldu. Dereceye giren sporcuların ödülleri düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Nizametin Akbaş, “200 civarında sporcunun katılımıyla çok güzel bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Köyceğiz’deki bu güreşlere 17 başpehlivan, Kırkpınar başpehlivanlarının ikincileri ve ilk üçünün katıldığı, müsabakaların olduğu Ege’nin Kırkpınarı diyebiliriz. Büyük mücadele var. Biz de buna federasyon olarak hakem ekibimizle beraber en iyi şekilde yönetip başarılı bir müsabakayı sıfır hatayla bitirmenin mücadelesindeyiz” dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, “Köyceğiz ve çevre ilçelerden gelen yaklaşık 5 bin kişiyle güreşlerimize destek veren vatandaşlarımız var, katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, herşey herkesle beraber güzel. Bugün 200’ün üzerinde güreşçimiz var. Kırkpınar’ın başpehlivanları burada, birinciler burada. Geçen yıl burada birinci olan Mehmet Yeşil Yeşil burada. İnanıyorum ve vatandaşlarımızda gönüllerinden Köyceğiz’de düzenlenen organizasyonla Köyceğiz Ege’nin Kırkpınarı olacak” diye konuştu.

Finalde kaybederek ikinci olan Fatih Atlı “ben başa çıktıktan sonra Muğla güreşlerine ilk defa geldim. Burada final yapmak benim için çok iyi oldu. En azından seyirciler bizi görmüş, tanımış oldu. İnşallah bundan sonraki güreşlerde final yapıp veya birinci olup Samsun’a birincilik madalyasını götürmek istiyorum” dedi.

Köyceğiz’deki Güreşlerde başpehlivalığı ikinci kez elde eden Mehmet Yeşil Yeşil ise“ben Köyceğiz güreşlerine geçen senede katıldım. Geçen senenin de başpehlivanıyım. iki senedir burada güreşmekten mutluyum ve iki senedir birinci oluyorum. Sezonun sonlarına doğru geldiğimizde güreşlerde altın madalya kazandığım için ayrıca mutluyum.İnşallah bu başarılarım yeni sezonda da artar. Kırkpınar altın kemere hedef koydum. İnşallah onu da kazanmayı hedefliyorum” açıklamasında bulundu.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.