Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Öztürk, Eğitimde taşıma sorununu çözdü

Öztürk, Eğitimde taşıma sorununu çözdü
REKLAM ALANI
Aralık 23, 2014 2:39 pm
1.420
A+
A-

Öztürk, Eğitimde taşıma sorununu çözdü

 

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, eğitimin en büyük sorunlarından birinin çözüme kavuştuğu müjdesini verdi. Öztürk, Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra mahalleye dönüşen uzak yerleşim birimlerinde mevcut yasa izin vermediği için ortaya çıkan taşımalı eğitim sorununu Bakan Nadi Avcı ile görüşerek çözüme kavuşturduklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter hesabından duyurdu.

 

Öztürk facebok ve twitter hesabından; “Ankara ziyaretimizde özellikle Muğlamızın taşımalı eğitim ve diğer problemleri ile yakından ilgilenen ve çözen Milli Eğitim Bakanımız sayın Nabi Avcı ve Müsteşarımız Yusuf Tekin beyefendiye Muğla halkımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Aralarında Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçe Başkanlarınında bulunduğu 13 ilçe başkanı ile birlikte tam kadro olarak Ankara’ya adeta çıkartma yapan Ak Parti Muğla İl Başkanı Öztürk eğitim müjdesinin yanında Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’nda da Muğla’nın sorunlarını çözüme kavuşturmak için görüşmelerde bulundu.

Konuyla ilgili gazetecilere şu açıklamada bulunan Öztürk, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerde yasa izin vermediği için yaşanması muhtemel olan taşımalı eğitim sorununun eğitim öğretim dönemi başlamadan çözüldüğünü açıkladı. Öztürk, “Bilindiği gibi Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla birlikte köylerimiz mahalle statüsüne dönüştü. Mahalle statüsüne dönüşen bazı köylerimizde haliyle taşımalı eğitim yapılmaktaydı. Oysa önceki dönem uygulamalarına göre mahallelerde taşımalı eğitim yoktu.

Buna göre, Milli Eğitim Temel Kanunu ile tanınan eğitim hakkından yoksun kalması muhtemel ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarına devam eden öğrenciler ile yaygın eğitim hizmetinden yararlanan özel eğitim kursiyerlerinin resmi okullarda taşıma yoluyla eğitime erişimlerini sağlamak için gerekli usul ve esasların yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulduğundan bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde büyükşehir olan ilimizde mahalleye dönüşen köylerimizde yaşanan sıkıntıyı çözüme kavuşturduk” dedi.
Öztürk ayrıca taşıma uygulaması kapsamında taşınan öğrencilerin öğle yemekleri okul ve pansiyon yemekhanelerinde ücretsiz olarak verilebileceğini kaydetti. İl başkanı Öztürk’ün konu ile ilgili detaylı açıklamayı Edirne’de gerçekleştirilen Ak Parti İl Başkanları Toplantısından sonra yapması bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.