Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Özdemir’in kitabı, “Kars’tan Muğla’ya” çıktı

Özdemir’in kitabı, “Kars’tan Muğla’ya” çıktı
REKLAM ALANI
Kasım 15, 2014 1:37 pm
1.443
A+
A-

Özdemir’in kitabı, “Kars’tan Muğla’ya” çıktı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu emekli Prof. Dr. Niyazi Özdemir ‘in “Kars’tan Muğla’ya” isimli kitabı çıktı.
Özdemir, kitabında 19 yılı bürokrat ve 22 yılı akademisyen olmak üzere 41 yıllık geçmiş hikaye edilmektedir. Kitapta, çocukluk yıllarından itibaren gelinen bu günlere değin geçen yetmiş yılı aşkın bir sürede yaşanan olaylar, anılar dile getirilmektedir.
-“Kars’tan Muğla’ya” 41 yıllık geçmiş
Kitabının yazılışı ve basılışıyla ilgili açıklama yapan Özdemir “Kitabın adını belirlerken şu isim aklıma gelmişti, ‘Bir Akademisyen’in Anıları’ olsun istiyordum. Sonradan, doğduğum ve büyüdüğüm il olan Kars’ı tanıtmak, emekli olduğum Muğla’yı da kapsayan önemli hatıraları anmak istedim ve kitabımın adını, “Kars’tan Muğla’ya” olarak değiştirdim” dedi.
“Bir insanın ardında bırakacağı en önemli eseri, çalıştığı ortamda bıraktığı izleridir” diyen Özdemir, “Kitabım dört ana bölümdür. Birinci bölüm çocukluk ve gençlik yıllarını kapsar. Burada, Kars’ın ağır kışları içinde geçen yokluk yılları anlatılmaktadır. İkinci bölümde, üniversite yılları ve ardından bürokrat olarak çalıştığım işletmeler ve Tarım Bakanlığı’nda geçen 19 yıllık hayat hikayem vardır. Üçüncü bölümde ise 22 yıl süren akademik anılarımı kapsayan renkli bir geçmiş anlatılmıştır. Son bölümde 20 yıldan beri ikamet ettiğim Ortaca’da geçen hizmetlerimi toplamaya çalıştım. Çok kapsamlı olmamakla birlikte ,bir akademisyenin yaşadığı ve yapmaya gayret ettiği olaylara ışık tuttuğuna inanıyorum.”
-Ücretsiz olarak dağıtacak
Kitabın üzerine “para ile satılmaz” yazdırdığını belirten Özdemir, kitabını öğrencilerine, üniversitelere ve kütüphanelere göndereceğini anlattı.
Özdemir, kitabı özellikle genç nesli okuması ve bundan ders çıkarması için ücretsiz olarak dağıttığını dile getirdi.
-Hayat mücadeleden ibaret
“Afrika’da her gün bir ceylan doğar. Bu ceylan aslandan daha hızlı koşmalıdır. Yoksa aslana yem olur ve yine her gün bir aslan doğar. Bu aslan ise ceylandan hızlı koşmazsa aç kalır” diye konuşan Özdemir, şunları kaydetti:
“Görüldüğü gibi tüm canlılar arasında yaşam mücadelesi sürüp gidiyor. Hayat mücadeleden ibaret. Mücadelede başarılı olanlar, çalışkanlar ve hızlı koşanlardır.”
Kars’tan Muğla’ya kitabımın düzenlemesini ve basımını yapan Güngör Çoban’a teşekkür eden Özdemir, sözlerini şöyle noktaladı:
“Günlük olarak çıkan “Dalaman Gazetesi’nde” sizlerin yararlanacağı yazılar yazmaya çalışıyorum. Siyaseti sevmediğim için, yazılarımı hep bilim ve tekniğe dayalı konulardan seçiyorum. Bu yazıları sadece Dalaman Gazetesine veriyorum. İlginiz olmasa bile yazılarımı okumanızı öneririm. Faydalanacağınız çok bilgi bulacaksınız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.