Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Ortacalı Çiftçi aile Türkiye şampiyonasında

Ortacalı Çiftçi aile  Türkiye şampiyonasında
REKLAM ALANI
Kasım 8, 2013 8:37 am
1.339
A+
A-

1451616 1474485472777690 1859455815 n - Ortacalı Çiftçi aile Türkiye şampiyonasında

Ortacalı Çiftçi aile

Türkiye şampiyonasında

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tarla Okulları Projesi” kapsamında Muğla ve ilçelerinde eğitim gören çiftçi aileler yarıştı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’ndaki yarışmada Ortacalı çiftçi Duran-Emine Bayer ailesi birinci oldu. Bayer ailesi 22 Kasım 2013 tarhinde Antalya’da yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazandılar.

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç, “İlçe Müdürlüğümüzce eğitimleri devam eden tarla okulu çalışmaları sonucunda ilçe yarışmasında birinci olan Emine Bayar-Duran Bayar çifti Muğla’da düzenlenen il yarışmasında ilçemizi en iyi şekilde temsil etmiş ve haklı bir birincilik kazanmıştır. Ailemizi şahsım ve kurumum adına bir kez daha tebrik ediyorum. 22 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalinde ilçemizi ve ilimizi temsil edeceklerdir. Tüm tarla okulu eğitimlerine katılan ailelerimizi tebrik eder ve ilçemiz üreticilerine bereketli ve bol kazançlı bir üretim sezonu dilerim” dedi.

Bilgiç yarışma ile aynı zamanda diğer çiftçilerin de entegre mücadele uygulamaları konusunda özendirilmesi ve teşvik edilmesinin amaçlandığına, yarışmanın uygulamanın yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağına işaret etti.

Yarışmaya, Fethiye’den Fatma-Bilal Balcıoğlu, Dalaman’dan Münevver-Rasık Reyhan ve Ortaca’dan da Emine-Duran Bayar çiftleri katıldı. Programda yarışmacılara 20 soru yöneltildi. Yarışmayı Ortaca’dan katılan ve Muğla’yı Türkiye finallerinde temsil edecek Emine-Duran Bayar çifti 19 soruyu doğru yanıtlayarak kazandı. Yarışmacılara televizyon ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Ömer Kundakçı

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.