Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C

Ortaca’da Uluslararası Sempozyum

Ortaca’da Uluslararası Sempozyum
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2014 1:58 pm
1.405
A+
A-

Ortaca’da Uluslararası Sempozyum

Gelecek yıl Ortaca’da yapılacak olan 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumunun ön toplantısı yapıldı.

Dalyan Acarlar Park otelde düzenlenen toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, çeşitli üniversiteden öğretim üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Topluluğu Başkanı ve Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska,Türkiye’nin Akdeniz’de yuvalayan caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası için öneOKN 0184 - Ortaca’da Uluslararası Sempozyummli üreme merkezi olduğunu söyledi.

1979’dan beri kaplumbağalarla ilgili 34 sempozyumun yapıldığını anlatan Kaska, “Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu’çeşitli ülkelerden çok sayıda bilim adamı katılıyor. önümüzdeki yıl 35.’si düzenlenecek olan sempozyuma ülkemiz ev sahipliği yapacak. Ortaca’da yapılacak olan sempozyuma yaklaşık 80 ülkeden bin civarında bilim adamı katılacak. Sempozyumun koruma çalışmalarının başladığı ve tüm dünyada örnek koruma önlemlerinin alındığı ilimizde yapılması, ülkemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Bunun yanında bu sempozyum ülkemizin deniz kaplumbağaların korunmasına verdiği önemi göstermek açısından büyük bir avantajdır” dedi.

Kaska, Dalyan’da bulunan DEKAMER’in de dünyaya örnek gösterilen koruma çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise dünyada bütün ülkelerin gündeminde koruma, kullanma dengesi ve sürdürülebilir kalkınma kavramının olduğunu vurguladı.

Bütün ülkelerin doğayı kullanırken diğer canlıları ve nesilleri de gözettiğine işaret eden Şimşek, “Biz de ülkemizde doğayı kullanırken diğer canlıları ve bizden sonraki nesilleri de düşünmeliyiz. Bu anlamda bu çalışmaların büyük önemi var. Yapılacak olan sempozyum ülkemiz adına faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, sempozyumun Ortaca’da yapılacak olması Türkiye’nin dünyada bilinirliğini artıracağını belirtti.

Organizasyonun ana temalarının misafirperverlik ve medeniyetler köprüsü olduğunu dile getiren Karaçelik,şunları kaydetti:

“Doğa insanıyla hayvanıyla bir bütün. Bu anlamda Dalyan’dan çıkan kaplumbağalara verilen önemi hissettirmemiz gerekiyor. Hayvanlara, kaplumbağalara sahip çıkmalıyız. Onlar da buradan başka ülkelere gittiğinde heralde bizden bir selam götüreceklerdir.Medeni bir ülkeden gitmenin onurunu yaşayacaklardır.”

Konuşmaların ardından, 19-24 Nisan 2015’te Sarıgerme’deki Hilton-Dalaman Otelde yapılacak sempozyumun detayları hakkında görüşmeler yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.