Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Ortaca’da Halk Gecesi

Ortaca’da Halk Gecesi
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2013 12:12 pm | Son Güncellenme: Mayıs 23, 2013 12:16 pm
1.476
A+
A-

ORTACA BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARAÇELİK VE HAYRİ DEV1 - Ortaca’da Halk Gecesi

ORTACA BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARAÇELİK VE HAYRİ DEV

Ortaca’da Halk Gecesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ortaca Belediyesinin katkılarıyla, Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği’nin  (OFAD) düzenlediği Halk Gecesi’nin üçüncüsü yapıldı. Geceye UNESCO’nun  ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak gösterdiği, sipsi olarak bilinen çam düdüğünün ustası Denizlili Halk Sanatçısı 80 yaşındaki Hayri Dev onur konuğu olarak katıldı.

Hayri Dev’in sağlık sorunları nedeniyle Sipsi çalmasının yasaklandığı öğrenildi.

Ortaca festival alanında yapılan Gecede Ege, Karadeniz Güneydoğu Anadolu yöresine ait halk oyunları, Ormancı türküsü seyirlik oyunu ve yöresel kıyafetlerle defile gibi etkinlikler yer aldı. Halk Gecesine onur konuğu olarak Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 2008 yılı için ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak gösterdiği, Cura denilen üç telli sazı ve sipsi olarak bilinen çam düdüğünün ustası Denizlili Halk Sanatçısı Hayri Dev katıldı.

Etkinlik öncesi açıklama yapan Hayri Dev “sipsi ve saz çalmayı 15 yaşında dağda çobanlık yaparken dayılarımdan, amcalarımdan öğrendim. Onlar ne çalıyorsa benim içimde hepsi kaldı. Ben öldüğümde çocuklarıma kalacak” dedi.

Sipsi çalmayı sağlığı nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Dev” doktorlar kalp yetmezliği nedeniyle yasakladılar. Devam edersen kalbin durur dediler. Onun için çalamıyorum” diye konuştu.

Hayri Dev’in oğlu Bayram Dev ise “çok sevinçliyiz, çok gururluyuz. Babamın UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi olduğu için gurur duyuyoruz, mutluyuz” dedi.

Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) başkanı Bayram Avcı amaçlarının yöresel kültürü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.

Vatandaşların ilgiyle izlediği gecenin sonunda Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve belediye başkanı Hasan Karaçelik tarafından etkinlikte görev alan kişilere çiçek verildi.

Ömer Kundakçı

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.