Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Ortaca Kent Konseyi toplandı

Ortaca Kent Konseyi toplandı
REKLAM ALANI
Ekim 3, 2014 10:37 am
1.442
A+
A-

Ortaca Kent Konseyi toplandı

a1 4 - Ortaca Kent Konseyi toplandı

Ortaca Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısı, Ortaca kent Konseyi toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Ortaca Kent Konseyi başkanı Hasan Karaçelik ve Kent Konseyi çalışma gruplarının başkanları konse

y üyelerine ve katılımcılara bilgilendirme yapt

ılar.
Ortaca Kent Konseyi başkanı Hasan Karaçelik, 2006 yılında Türkiye’de belediye kanunları kapsamında yasa çıkarılarak Kent Konseyleri kurulmasına karar verildiğini söyledi.
Kent konseylerinin hiyerarşik yönetim anlayışından katılımcı yönetim anlayışına geçişin bir süreci olduğuna vurgu yapan Karaçelik “Bu da toplumda yaşayan bireylerin yaşama alanlarından söz sahibi olduğu, öneriler sunabildiği, baskıcı rejimlerden ziyade yerel demokrasinin geliştirildiği bir yönetim biçimidir. Bu anlamıyla da Ortaca kent Konseyi bu dönemde çok ciddi adımlar atmış, çalışma grupları oluşturmuş ve çalışmalara başlanmıştır. Burada sunulan görüş ve öneriler bölgemiz için önemli katkılar sağlayacak ve çalışmalarımızda belirleyici olacaktır” dedi.
Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Şahin, Kent Konseyinin amaçlarından bir tanesinin de ilçede yaşayan vatandaşların fikir ve projelerini yerel yönetime ileterek halkın yönetime katılımını sağlamak olduğunu, bunun için de çalışma gruplarının önemli  olduğuna işaret etti.
Nilgün Şahin, Ortaca Kent Konseyi çalışmalarının gönüllülük ilkesi çerçevesinde vatandaşlarımızın katılması, başta bilim insanları ile yerel idarecilerin de desteğiyle başarıya ulaşacağını dile getirdi.
Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin yürütülen ve planlanan çalışmaları ise şu şekilde özetledi. “Madde bağımlılığı, leylek köyü projesi, sportif projeler,  hobi alanlarının gelişimi, yürüyüş ve bisiklet yolları, engelli ve yaşlılara yönelik çalışmalar, çevre atıklarının ve evsel atıkların ayrıştırılması, Türkiye’de birkaç sahilde görülen ve bölgemizde varlık gösteren Endemik Bitkilerin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik projeler hazırlanması, ilkyardım eğitim programı, turizm destinasyon programı, Ortaca’ nın tanıtımına yönelik programlar, ilçemizde yaşayan yabancılarla işbirliği çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesi, tarım ve çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda programlar geliştirmek, caretta caretta koruma programına destek vermek, Kaunos Antik Kenti araştırmacıları ve Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölüm

a1 1 - Ortaca Kent Konseyi toplandı

ü ile işbirliği içinde çalışmalar yürütmek,  bölgede orman alanlarının ağaçlandırmasına yönelik program geliştirmek, Sulak alanların korunması ve geliştirilmesine yönelik programlar oluşturmak,  yörenin deprem bölgesi olması nedeni ile halkın bilinçlendirmesine yönelik programlar geliştirmek”
Ortaca Kent Konseyi bünyesinde kurulan Engelli ve Kadın Meclisi ile 22 çalışma grubunun yanı sıra; kadın, engelli, çocuk, gençlik, mahalle meclisleri, ve çalışma grupları çalışma yönergeleri onaya sunuldu. Grupların çalışmaları yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.