Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ortaca kapılarını Çin’e açıyor

Ortaca kapılarını Çin’e açıyor
REKLAM ALANI
Mart 5, 2014 6:19 pm | Son Güncellenme: Mart 5, 2014 6:20 pm
1.603
A+
A-

Başkan Hasan Karaçelik,

Ortaca kapılarını Çin’e açıyor

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca’da turizmin yaz kış canlanması için Türk – Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği’ni ziyaret etmek maksadıyla Ankara’ya gitti.

Türk – Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail ile dernek merkezinde bir araya gelen ikiliye, Uluslararası Yatırım Komitesi Başkanı Yunus Emre Armağan da eşlik etti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik yapılan görüşme hakkında şu bilgileri verdi: “Bizim ziyaretimizin amacı turizm gelirlerinin Ortaca merkezinde daha canlı hale gelmesi ve yılın 12 ayına yaygınlaşması amacını taşıyordu. Aynı zamanda tarım ürünlerimizin Çin’e pazarlanması konusunda görüşmeler yaptık. Ziyaretimizin temel amacı olası işbirliği fırsatları üzerine odaklıydı. Önümüzdeki günlerde Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme’ nin çarşı merkezlerinde turizm hareketliliğinin çıtasını yükselterek, yerel esnafımızın turizm gelirlerinden istifade etmesi için projeler üretiyoruz. Sayın Zeyneş İsmail ile yaptığımız diyalogda, Ortaca köylerinde yetişen ürünlerin; en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Çinli yetkililerle yaptığımız bu görüşme sonunda, Ortaca Belediyesi ile işbirliği yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki günlerde Çin Halk Cumhuriyeti’nden Ortaca’mıza gelecek bir heyet, turizm ve tarım alanındaki işbirliği potansiyelini yerinde gözlemleyerek değerlendireceklerdir. ” Dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.