Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ortaca “kadına şiddete hayır” dedi

Ortaca “kadına şiddete hayır” dedi
REKLAM ALANI
Şubat 18, 2013 8:16 pm | Son Güncellenme: Şubat 18, 2013 8:18 pm
2.191
A+
A-

OKN00182 - Ortaca “kadına şiddete hayır” dediOKN00153 - Ortaca “kadına şiddete hayır” dediOrtaca “kadına şiddete hayır” dedi

Kadına yönelik tecavüz, şiddet ve tacize dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada bir kampanya olarak örülen ‘1 Milyar Kadın Dans Ediyor’ etkinliği Ortaca’da da gerçekleştirildi.

Kadına yönelik tecavüz, şiddet ve tacize dikkat çekmek,  bu konuda duyarlılık yaratmak ve birlikte eğlenmek isteyen kadın ve erkekler 14 Şubat’ta saat 13.00’de Ortaca Cumhuriyet meydanında önce alkışlarla düdük çaldı, ardından topluca dans etti.

14 Şubat Kadına Şiddete Hayır Platformu adına bir konuuşma yapan Tuğçe Yetkin ‘1 Milyar Kadın Dans Ediyor’ çağrısına Ortaca’dan da cevap verildiğini söyledi.

Yetkin“Bütün dünyadaki kadınlar ve bu kadınların mücadelesine destekte bulunmak isteyen erkekler hep birlikte kadına şiddete karşı, kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze karşı bütün kadınları dans etmeye çağırdılar. Biz de bu çağrıya cevap verdik. Bugün 14 şubat sevgililer günü, lafta sevgililer günü. 14 şubatı bir nevi protesto etmek için buradayız ve 108 ülkede aynı zamanda yapılan bir eylemi gerçekleştiriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz”

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla eski milletvekili Dr. Ali Arslan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eyleme alkışlarıyla destek verdiler.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.