Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C
REKLAM ALANI
Temmuz 26, 2017 11:28 am
2.035
A+
A-

Ortaca Engelliler ve İnsan Hakları Araştırma Derneği başkanı Zeynal İncesu:

“İnşallah mağduriyet yaşamayız”

Ortaca Engelliler ve İnsan Hakları Araştırma Derneği başkanı Zeynal İncesu, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan filo yönetim merkezi ile Muğla genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçların 7/24 gözetim altında tutulması, hem yolcunun hem de toplu taşıma hizmeti veren şoförün menfaatine olduğunu söyledi.

-Toplu Taşıma Gözetim Altında

Muğla genelinde Toplu Kara Taşımacılığı yapan, dönüşüme giren 1350 adet Özel Toplu Taşıma (ÖTTA) ve belediye araçlarının anlık ve geçmişe dönük kamera görüntüleri ile izlenmesi, araç takip sistemi üzerinden 7/24 hız,  rölanti, sefer saatlerine ve durak yerlerine uygun çalışıp çalışılmadığı gibi denetimler Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.  Filo sistemiyle ayrıca toplu kara taşımacılığını kullanan vatandaşların 444 48 01 Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden bildirdikleri şikâyet, soru, talep ve önerilerine birimde görevli  personel ile anında çözüm üretilmesi amacı ile hizmet veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Canlı kamera sistemlerine geçiş sürecinde olan, fakat şu an sisteme entegre olmayan araçların kamera görüntüleri de saha içinde görev yapan araç takip görevlileri tarafından, araçlardan temin edilerek genel merkezde inceleniyor. Alınan görüntü ve anlık veriler sayesinde araç seferlerini zaman çizelgesine uygun olarak takip edebiliyoruz. İletişim operatörleri ile sahada meydana gelen her türlü olayı, şoför ve yolcuların durumunu anında görerek müdahale şansı buluyoruz.” ifadeleri yer aldı.

-“İnşallah mağduriyet yaşamayız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Denetimli Özel Halk Minibüslerinde yaşanan sıkıntıları yargıya taşıdığını söyleyen Ortaca Engelliler ve İnsan Hakları Araştırma Derneği başkanı Zeynal İncesu, “65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıyan minibüslerin bir çoğunda yolcuya karşı olumsuz bir tavır sergileniyor, engelliler ile ilgili de kullanılması gereken rampaların kullanılmak istenmiyor. Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan filo yönetim merkezi ile 24 saat takip le bu sorunun çözüleceğini umuyoruz” dedi.

MELAHAT KANBUR

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.