Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara Yardım

Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara Yardım
REKLAM ALANI
Ocak 9, 2013 11:42 am | Son Güncellenme: Ocak 9, 2013 11:43 am
1.465
A+
A-

IMG 7510 - Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara YardımMahmut Salcan - Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara Yardım

Cemil Durak - Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara Yardım

CEMİL DURAK

Ortaca Belediyesinden Kültür Hizmeti

Yeni yılın ilk haftasında üç ve dört ocak perşembe ve cuma günü Ortaca Belediyesi, ilköğretim okulları öğrencileri için iki gün süren bir kültür hizmeti düzenledi.

Ortaca Belediye organizesi ile Kültür Bakanlığı gölge oyuncusu Mahmut Salcan tarafından sahnelenen oyunu çocuklar büyük bir dikkatle takip etti. Organizasyon kapsamında 1600 öğrenci ücretsiz olan gösterileri ilgi ile izledi.

Gösteriyi kahkahalarla izleyen öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Durak, Karagöz ve Hacivat’ın Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu geleneğin uzun yıllar toplumun en büyük eğlence kaynağı olduğunu ifade etti. Gösteriyi sunan Mahmut Salcan ise, Hacivat-Karagöz oyunlarını Türkiye’nin tüm bölgelerinde sergilediklerini, gösteriyi yapmak için geldikleri Ortaca’yı gezme fırsatı yakaladığını ve yörenin tabiat güzelliklerine hayran kaldığını söyledi.

Belediyenin kültür faaliyetleri çerçevesinde sahnelenen Karagöz-Hacivat gölge oyununa ilköğretim öğrencilerinin yoğun ilgisi oldu. Karagöz-Hacivat oyunundan önce sanatçı Mahmut SALCAN öğrencilere Karagöz ve Hacivat’ın hikâyesini anlatıp şunları söyledi: “Bu geleneksel gölge oyunu 650 yıldır yaşıyor. Hacivat ve Karagöz gibi ülkenin birçok değerine başkaları sahip çıkmaya çalışıyor. Değerlerimizin başkaları tarafından alet edilmesine göz yumdurmayacağız. Biz değerlerimize sahip çıktığımız sürece bu değerlerimiz yaşar. Karagöz ve Hacivat, Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahiptir dedi.”

 

Ortaca Belediyesi THM Korosundan Okullara Yardım

Ortaca Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Ekibi geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu birlik beraberlik ve dayanışma gecesinde elde edilen nakdi gelirleri, ekonomik gelirleri zayıf olan öğrencilere verilmek üzere üç ayrı okula bağışladılar. Ortaca Belediyesi THM Koro Ekibini çalıştıran Şef Ali Orhan Dönmez ve kursiyerlerden Fadime Öztürk ile Kadriye Koçak şunları söylediler: “Biz Ortaca Belediyesi THM Koro Ekibi olarak ilköğretim okullarında okuyan maddi durumu zayıf öğrencilerimize destek amaçlı bir gece düzenlemiştik. Bilet satışlarından elde ettiğimiz gelirleri Kemaliye Köyü, Gölbaşı Köyü ilköğretim okulları ile Ortaca Cengiz Topel İlköğretim Okulu müdürlerine teslim ettik. Çam sakızı çoban armağanı yardımlarımız okul müdürlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılacak. İleriki zamanlarda buna benzer çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle çalışmalarımızda bizlere yardımlarını esirgemeyip her türlü olanağı sağlayan Ortaca Belediye Başkanı Sayın Hasan Karaçelik’e de çok teşekkür ediyoruz” dedler.   

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.