Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Ormes Kuruluyor

Ormes Kuruluyor
REKLAM ALANI
Mayıs 15, 2014 7:45 am | Son Güncellenme: Mayıs 14, 2014 7:45 pm
1.518
A+
A-

Ormes Kuruluyor

Ortaca, Dalaman, Köyceğiz’li meyve ve sebze üreticilerinin en büyük sorunu olan ürünlerinin pazarlanması ve satışında, üreticileri tüccarlarla yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı amaçlayan ORMES ( Ortaca Meyve ve Sebze ) Kooperatifi kuruluyor.

Ortaca, Dalaman, Köyceğiz’li meyve ve sebze üreticilerinin uzun yıllardan beri ürünlerini sattıkları tüccarlardan ürünlerinin bedellerini zamanında ya da hiç alamamaları gibi sorunlarının çözülmesi ve ürünlerinin pazarlanmasıyla satışlarının yapılması için başlatılan girişim gerçekleşiyor. Bu konuda girişimde bulunan üreticilerle teker teker telefon görüşmesi yapan ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’inde desteğini alan Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; 250 meyve ve sebze üreticinin imzasını birUntitled 140 - Ormes Kuruluyor araya getirerek kurucu üye oluşturup ORMES’in ( Ortaca Meyve ve Sebze ) kurulmasına öncülük etti. Kurucu üyeler kurulacak kooperatif hakkında bilgi sahibi olmaları için Ortaca Ortaokulu çok amaçlı salonunda bir araya geldiler. Kaymakam Hüseyin Yılmaz ve Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’inde katıldığı bilgilendirme toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı. Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü Kooperatifin kuruluşu, işleyişi ve üyelik şartları hakkında kurucu üyelere bilgiler verdi. Soru cevap şeklinde devam eden bilgilendirme toplantısında fikir alışverişinde bulunuldu. Kurulacak Kooperatifin ismin ORMES (Ortaca Meyve ve Sebze) olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının sonunda yapılan oylamada; kurulacak kooperatifin geçici yönetim kurulu olarak Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dr Avni İlhan, Çetin Uslu ve Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü seçildiler.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.