Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Okul servis araçlarının ücretleri belirlendi

Okul servis araçlarının ücretleri belirlendi
REKLAM ALANI
Eylül 17, 2015 1:27 pm
1.566
A+
A-

Okul servis araçlarının ücretleri belirlendi

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi 09.09.2015 tarihinde yaptığı toplantıda S plakalı okul servis araçlarının 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı fiyat tarifelerini belirledi.

 

Tavan fiyat olarak belirlenen rakamlar Muğla genelinde aynı olacak. Öğrencilerden tarifeden daha düşük ücret alınması servis işletenleri/kooperatifleri yetkisinde değerlendirilecek.

Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Oda Başkanlıklarından da görüşler alınarak önceki dönemlerde ilçe-ilçe, okul-okul yürürlükte olan servis fiyatlarında eşit hizmete eşit ücret uygulanarak hem servis esnafı arasında haksız rekabetin önüne geçilmesi, hem de öğrenci velilerinin mağduriyet yaşamaması amacıyla il genelindeki Okul Servis Aracı Fiyat Tarifelerine UKOME toplantısında oy birliği ile karar verildiği bildirildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karar ile ilgili açıklama şu şekilde; 0-1 km. taşıma mesafesi 110 lira, 1-3 km. taşıma mesafesi 125 lira, 3-5 km. taşıma mesafesi 140 lira, 5-7 km. taşıma mesafesi 145 lira, 7-9 km. taşıma mesafesi 160 lira, 9-11 km. taşıma mesafesi 170 lira, 11-13 km. taşıma mesafesi  180 lira, 13-15 km. taşıma mesafesi 195 lira, 15 km. üzeri her km. için 3 lira KDV Dahil tavan ücret olarak tespit edildi.

 

  • Ücretler taşıma dönemi dikkate alınarak belirlenmiş olup taşımanın yapılmadığı dönemler için(Yarıyıl Tatili) öğrencilerden ek ücret talep edilmeyecektir.
  • Öğle Öncesi ve Öğle Sonrası (Yemekli) Eğitim Öğretim yapılan okullarda 2 den fazla taşımacılık için fiyatlar en fazla %40 oranında arttırılarak uygulanacaktır.
  • Belirlenen ücretler tavan ücretler olup, öğrencilerden tarifeden daha düşük ücret alınması servis işletenleri/kooperatifleri yetkisinde değerlendirilecektir.
  • Öğrencilerden UKOME Genel Kurulu tarafından belirlenen tarifelerden fazla ücret kesinlikle talep edilmeyecektir.
  • Okul Servis araçlarına ait ücret tarifeleri servis hizmetinin verildiği süre boyunca araç içerisinde yolcular tarafından görülebilecek bir yere asılacaktır.
  • Ücret belirlenmesi esnasında okul ile öğrencinin ikamet adresi arasındaki en kısa (Google maps, wikimapia, yandex harita yol tarifleri üzerinden) mesafe dikkate ücretlendirme yapılacaktır.
  • UKOME Genel Kurulunun bu kararına aykırı ücretlendirme yaparak taşımacılık yapanlar hakkındaki işlemler Muğla Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği kapsamında yürütülecektir.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, “Öğrenci velilerimiz, UKOME Genel Kurul Kararına aykırı fiyat talep edilmesi durumunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi numarası olan 444 48 01 aracılığıyla şikayetlerini tarafımıza bildirebilirler” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.