Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

ÖĞRETMENLERİMİZ

ÖĞRETMENLERİMİZ
REKLAM ALANI
Kasım 25, 2013 10:14 pm
1.385
A+
A-

ÖĞRETMENLERİMİZ

24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanır . Her yıl geceler tertiplenir , konuşmalar yapılır , öğretmenlerin sıkıntıları dile getirilir , öğretmenlik mesleğinin kutsallığı anlatılır, gerekli ilginin gösterileceği tekrarlanır. Ancak daha sonra hepsi unutulur. Bir daha ki 24 Kasımda öğretmenler tekrar hatırlanır, aynı şeyler söylenir.
Gerçekten kutsal olduğu kadar , yorucu , özveri isteyen bir meslektir öğretmenlik. Herkes bu meslekte başarılı olamaz. Her şeyden önce sabır, hoşgörü ve sevgi ile yoğrulmamış kimselerin mesleği asla öğretmenlik olmamalıdır….
Öğretmen , çocuğun ilgisini derse çekmeyi bilmeli . İster ilkokulda ders verin , ister üniversitede olun, hiç fark etmiyor. Öğrenci ile olan iletişim çok önemli. Her şeyden önce öğrenci sizi sevecektir. Siz de öğrencinizi sevmelisiniz . Sadece bilgi aktarmak yeterli değil , onlara hayatın gerçeklerini yavaş yavaş anlatmak gerekir.
Üniversitede ders verdiğim yıllarda , bazan dersi keser , öğrencilerime yurt dışında yaşadığım ve gördüğüm tecrübelerimi aktarırdım. Amacım , onları hayata hazırlamaktı…
Sadece ders anlatmanın yeterli olmadığını hepimiz kabul etmeliyiz.
ÖĞRETMENLERİMİZ NASIL YETİŞİYOR?

155 yıllık geçmişi olan eğitim modelimizde 31 farklı sistemde öğretmen yetişmiş. Bu kadar değişik sistem aslında bir bilgi kargaşası oluşturmuş .155 yıl sonra halen de eğitim sistemimiz yerli yerine oturmamış kargaşa sürüp gitmektedir…Bakanlık ,öğretmen , öğrenci, veliler ne yapacağını bilmiyor. Milli eğitim , bir ülkenin kalkınmasında en önemli kurumudur. İleri teknolojiye giden yolda bilgi öndedir ve bunu iyi eğitim almış öğretmen verir. Öğretmen iyi yetişmemişse , öğrenciye verebileceği fazla bir şey zaten olmaz.
Üniversite hocalığı daha farklıdır. Üniversitelerde bilgilerinizi yenilemek zorundasınız. Yerinizde sayamazsınız. Kendi bilim dalınızdaki yenilikleri adım adım takip ederek öğrenciye vermeniz gerekir … Buna rağmen Üniversitelerde bile kendini yenilemeyen hocalar vardır.

ÖĞRETMEN GEÇİM KAYGISINDA OLMAMALI

Yabancı ülkelerde , özellikle de gelişmiş Avrupa ülkelerinde öğretmenlik birinci sınıf meslekler arasındadır. Eğitimciler maddi yönden sıkıntı çekmezler. İlk , Orta , lise , kolej v.b eğitimde görevli hocalar emeklerinin karşılığını alırlar . Üniversitede de bu değişmez bir kuraldır. Eğitimci örnek bir kişidir. Her bakımdan bu örnekliğini sürdürmek zorundadır. Maddi sıkıntı yaşayan öğretmen nasıl örnek olabilir ?. Türkiye ‘de bu sıkıntının olduğunu hepimiz biliyoruz.
Eğitimde temel kurallar hükümetlere göre değişikliğe uğruyor. Bu kuralların rayına oturmadığı gerçeği de öğretmenleri rahatsız ediyor.
Bu görüş ve temennilerle fedakar hocalarımızın “Öğretmen gününü “kutlarım ..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.