Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

OFAD coştu, coşturdu

OFAD coştu, coşturdu
REKLAM ALANI
Şubat 18, 2013 8:22 pm
1.715
A+
A-

 

OFAD coştu, coşturdu

Ortaca Folklor ve Araştırma Derneği 2012-2013 sezonu öğrencileri ve halkoyunlarına gönül verenler Özalp Han restorantta buluştular. “Birlik ve Dayanışma” adı verilen etkinliğe katılanlar unutulmaz bir gece yaşadı.110 kişinin katıldığı gecede halkoyunları gösterileri, sevilen türküler, oyun havaları gibi olgularla stres atıldı.

Gecenin açılışında konuşan dernek başkanı Bayram Avcı, “3 aydan beri sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bitiminde arkadaşlarımızla burada toplandık ve gönlümüzce eğleniyoruz. Derneğimiz Mart ayı sonuna kadar 65 öğrencisiyle çalışmalarını devam ettirecektir. Bodrum Hakimi ve Ormancı görsel oyunları ile 7 sevilen halk oyunlarımızdan oluşan programla Ortacalıların huzuruna çıkacaktır” dedi.

Avcı, Rodos, Kos, Girit, Almanya ve Hollanda yurt dışı programlarının olduğunu bunun için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise “OFAD’ın çalışmalarının ve  başarılarını kutluyorum her türlü yardıma hazırız onlar Ortaca’mızın adını ve sesini yurt dışına taşıdılar. Görüyorum ki Türkiye mozaiğinden alıntılar yapmışlar kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum diye konuştu.

CHP Muğla Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan da “günümüzde alt üst kimliklerle uğraşılırken OFAD öz kültürümüzü yansıtan çalışmalar yapmaktadır. Muğla’mızda her türlü folklor zenginliği mevcuttur. İşte bunun bir örneğide OFAD. Dernek başkanı Bayram Avcı’yı ve özverili çalışan bu çocuklarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Ömer KUNDAKÇI – Ümran OKUR

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.