Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2017 7:46 am | Son Güncellenme: Kasım 11, 2017 8:13 am
3.401
A+
A-

Odunu yontmak onun işi

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde evini “Odun yontma sanat atölyesi”ne dönüştürdü.

2 -

Ek gelir olsun diye başladığı çalışmalarını sanata dönüştüren Mustafa Demirtaş’ın hedefi sergi açabilmek ve eserlerini halkın, bilhassa çocukların görmesini sağlamak.

Meşe, çınar, kestane, diş budak, gürgen zeytin ağaç türleri Demirtaş’ın elinde sanata dönüşüyor. Mustafa Demirtaş, Odun olarak temin ettiği malzemelerini hiçbir ek yapmadan felsefi düşünceler katarak el emeği ile sanata dönüştürüyor. Demirtaş’ın yaptığı çalışmalar arasında yarım saatte bitirdiği eserler de var, 1 yıl süren çalışmaları da var.

OMR 0015 -

-Odun sanata dönüşüyor

İşini severek yaptığını anlatan Mustafa Demirtaş, “evet, oduna hayat veriyorum bir şekilde. Kadını anlatıyorum, kadına vermemiz gereken önemi anlatıyorum, ülkemizi anlatıyorum, iyiyi kötüyü anlatıyorum, halkların kardeşliğini anlatıyorum. Aklınızdan ne gelirse hepsini işliyorum. Ağaca işleyerek yani yontarak bunu anlatmaya çalışıyorum. Benim tarzımda ağacın kendi formunu bozmadan. Ağacın üzerinde şekiller var zaten ben sadece herkesin görebileceği hale getiriyorum” dedi.

1 -

Sanat Evi’ni gezen yabancıların Avrupa’da sergi açmasını istediklerini ifade eden Demirtaş, “Hayatın içinde olan birçok şeyi yapıyorum. Hepsi farklı farklı keşke topluma yansıtabilsem o beni daha mutlu eder. Dalyan güzel bir coğrafya. Bu ülkenin güzel köşelerinden birisi. Burada üretiyorum, ürettiğim şeyler hep önemli şeyler. Ama ne yazık ki bilmesi gereken insanlar bilmiyor. Keşke diyorlar Avrupa’da bir sergi açsan. Ben Türkiye’de sergi açamıyorum, destek bulamıyorum. 10’nun üzerinde sergi açtım. Sergi açıyorum ondan sonra aylarca borç ödüyorum. O kadar önemsiz şeylere sponsor buluyorlar, sponsor oluyorlar. Ne devlet destek veriyor ne özel kuruluşlar. Ama mücadeleyi bırakmıyorum. Topluma ne kadar faydalı olurum bilmiyorum. Bu dünyadan göç edene kadar, şu nefes aldığım dünyaya en azından bir damla sanat adına katkı ne bırakırım onun mücadelesini veriyorum” diye konuştu.

Mustafa Demirtaş, yaptığı çalışmaların resmi kurum, iş yerleri ve evlere konulabilecek heykeller olduğunu göz zevkini okşayan aksesuarlar olduğunu sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.