Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Niyazi ÖZDEMİR – GÖCEK KOYLARI

Niyazi ÖZDEMİR – GÖCEK KOYLARI
REKLAM ALANI
Eylül 6, 2013 8:19 am
1.828
A+
A-

Niyazi ÖZDEMİR

GÖCEK KOYLARI

Yöremizde en güzel koylar Göcek’tedir. Oniki Adalar diyorlar bu koylara. Hergün tekne gezileri yapılır. Ben de yaz aylarında arasıra bu geziye katılırım. İlk durak “Yassıcalar” denilen koydur. Bu yıla kadar Yassıca kumsalında çadırlar vardı. Burada çeşitli satıcılar yiyecek satarlardı. Bakımsız, düzensiz ve hiç hijyenik bir ortam değildi. Çadırların kalkması iyi olmuş.
Göcek’ten yaklaşık 3 mil uzakta Etibank Tesisleri’ne bitişik TİGEM’in çok mütevazi bir yeri vardı. Burası eski adıyla Devlet Üretme Çiftlikleri tarafından yaklaşık 40 yıldır kendi personelinin gelip dinlendiği bir yer olarak kullanılıyordu. . Çok mütevazı bir kamp merkezi idi ve Dalaman Devlet Üretme Çiftliği’nin imkanları ile işletiliyordu. Yurt sathına dağılmış 30’dan fazla Devlet Çiftliği’nin işçileri, memurları, mühendisleri çoluk çocukları ile gelip burada 10’ar günlük periyotlarla konaklarlardı. Ben de eski bir çiftlik mensubu olarak ara sıra hafta sonları günübirlik gelip eski arkadaşlarımı burada görürdüm. Dalaman İşletmesi, orman içindeki bu tesisi maliyetine işletirdi. Üstelik hiçbir ağacı kesmeden, çevreyi bozmadan özenle etrafı çiçeklendirmiş, yeni ağaçlar dikmişti.
Şimdi gelelim asıl meseleye; Artık burası duyduğuma göre Ülkerler’e 49 yıllığına kiralanmış. Yaklaşık 4-5 yıldır hiçbir TİGEM mensubu buraya giremiyor. Yeni kiralayan Ülker gurubu buraya otel yapmış. Göcek’ten tekne ile adalara giderken tekneler bunun yakınından geçer. Orman içindeki otel inşaatı uzaktan görünüyor. Kıyıdan itibaren marina tesislerini görürsünüz. Burayı kiralayan şirket yaptırmış. Yerli ve yabancı teknelerin durak yerleri olarak kullanılıyor.
İlerlerken meşhur Uzanlar’ın adasının yanından geçiyorsunuz. Rehber, eskiden burası Uzanlar’ındı, şimdi başka bir zengin satın aldı diye anons ediyor. İnsan şaşırıyor. Milletin malı olan güzelim adayı Uzan nasıl almış? Hangi hükümet bunu neyin karşılığında vermiş? Şimdi bu kişi nerede, ne yapıyor? Uzanlar’ın mallarına el konulunca hemen başka birisine satılmış. Gidin görün. “Burası özel mülktür, kimse giremez” levhası ile karşılaşırsınız. İçinde evler, yollar, helikopter pisti bile yapılmış. Genelde zeytinlik bir yer. İçinde pek çok çalışan dikkat çekiyor. İlerleyin, Sedat SİMAVİ adasını göreceksiniz. Anlayamadığım şu? Bu adalar Hazine malı iken koca ada nasıl Simavi’ye verilmiş?
Gelmiş geçmiş tüm iktidarların yanlışları olarak görüyorum. Mevzuata uydur, milletin malını devret.
TİGEM’in toz toprak içinde çalışan işçileri ve diğer mensupları, emeklileri yılda 10 gün gelip bu son derece mütevazı tesiste artık kalamıyorlar.
Neyse ki şimdilik koylarda gözle görülür bir kirlilik yok.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Mehmet Keza KUNDAKÇI dedi ki:

    Değerli hocam merhaba,eskiden bir reklam vardı;
    “düğün başlıyor,gelin damat yok,nerede bunlar diye soruyorlar,-Çokafrens almaya gittiler ” diye bir cevapla,ürünün reklamı yapılıyordu,
    o reklam aklıma geldi,
    nerede bu mağdur olan insanlarımız ?
    inek içti,
    inek nerede ?
    dağa kaçtı,
    dağ nerede ?
    yandı bitti,kül oldu…

    Şener Şen’in Arabesk filminde olduğu gibi,
    “Asiye nasıl kurtulur” filminden bir alıntı ironi var orada da,
    Asiye nasıl kurtulur’u en iyi Asiye bilmek zorunda gerisi,
    bir hüzünlü şarkı gibi….
    dağa kaçtı,