Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C

MÜSLÜMANLARIN HALİNE BAKIP ÜZÜLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

MÜSLÜMANLARIN HALİNE BAKIP ÜZÜLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
REKLAM ALANI
Eylül 10, 2015 7:57 am
2.372
A+
A-

MÜSLÜMANLARIN HALİNE BAKIP ÜZÜLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Prof. Dr. Niyazi Özdemir

21. Asırda İslam ülkelerinde görülen manzara iç acıtıdır. 1.6 milyarı bulan İslam nüfusu ya biribiri ile harp ediyor ya da harp edenleri diğerleri seyrediyor. Saltanat kavgaları , iç bölünmeleri körüklüyor. Yüce İslam dini ile ilgisi olmayan olaylara 21. yüzyılda daha fazla şahit oluyoruz. Yüce kitabımızın izinden giden , peygamberimizin hadis ve öğütlerini dikkata alan hangi İslam topluluğu kaldı? Oysa İslam ülkelerinin biribirine bağlı , yardımlaşan , seven , çalışan , ilerleyen çağdaş toplumlar olması gerekmezmiydi. Peygamberimizin isteği bu değilmi ? .Ama nerde , tam tersine biribirine düşman , “Allahu ekber “ diyerek biribirini boğazlayan sözde islamı koruyan gruplar ortaya çıktı.

Petrol zengini , altından saraylar yaptıran , çeşit çeşit uçaklarla seyahate çıkan , lüksün ve şatafatın içinde yüzen Suudi hanedanı ile bir eli yağda bir eli balda Katar ‘ın anlı şanlı şeyhleri kendi saltanatlarını sürdürmeye devam ediyor. Şu Müslümanların içine düştükleri manzara nedir , sebebi nedir , omurlarında bile değil..

21. asırda işler daha bozuldu. İç çekişmeler arttı , düşmanlık başını alıp gidiyor.

Yabancı ülkelerin hiç şüphesiz bu gidiş işlerine yarıyor. Silah satışları arttı , para kazanıyor , Müslümanları biribirine kırdırıyor.

1.6 milyarı bulan İslam rahat ve huzur içinde değil ve bu gidişle huzurun geleceği de yok .

MÜLTECİLERİN SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ÇOĞALIYOR

Yabancı ülkelerin sınırlarına dayanan , aman bizi ülkenize alın diye yalvaran mülteci sayısı artıyor. Bunlar doğup büyüdükleri vatanlarını neden terk ediyor ?. Yabancı bir ülkede rahat yaşamak bu devirde mümkün mü ? . Kim kime bakabilir , en rahat edebileceğiniz yer kendi toprağınızdır. Ama bu insanlar kaçıyor , kaçıp canlarını kurtarmak zorundalar. Niçin bu manzara oluştu. Özellikle son 4-5 yıldır alabildiğine artış gösterdi.

Hani “ İSLAM ÜLKELERİ TOPLULUĞU “ vardı . Reisi cumhur adayı sayın Ekmelettin bey bu topluluğun genel sekreterliğini yapmıştı. Nerde bu topluluk ? neden toplanıp islamın içine düştüğü bu korkunç durumu konuşmuyor ? …

En fazla mülteciyi biz kabul ettik , Diğer yoksul 4 ülkede de sığınmacılar mevcut. Ama , yukarıda sözünü ettiğim petrol kralları hiçbir mülteciği kabul etmedi .

Her gün TV ‘de kaçak insanların dramına şahit oluyoruz. Korkunç manzaralar karşısında Hiristiyan dünyası bazan insafa gelip biraz da biz kabul edelim diyebiliyor.

DİNDEN UZAKLAŞILIRSA BUNLARIN SONU ASLA GELMİYECEKTİR

Yüce dinin kuralları uygulanmıyor. 1.6 milyarı geçen İslam toplumu eğitilmedi , cahil bırakıldı , demokrasiye geçenler daha farklı yaşam tarzını benimsedi. Ama dikta ile idare edilenler ezildi, yoksullaştı. Hangi İslam ülkesine baksanız yoksul , biribirini sevmeyen , sevgisiz , saygısız , dayanışmadan yoksun insanlarla dolu. Gelişmiş Hiristiyan ülkeler bu zaaftan yararlanmasını çok iyi biliyor . İç işlerine karışıyor , mezhep kavgaları çıkarıyor , onları biri birine düşman ediyor.Aslında yeni bir taktik değil yabancıların bu davranışı , Osmanlı döneminde ve özellikle Osmanlı ‘nın gerilediği devrede İslam üzerinde oynanan oyunları hatırlıyalım . Osmanlıya bağlı topraklarda kargaşa çıkarmak İngiliz casuslarının ana görevi idi. Ama şunu da unutmamalı !. Araplar , bu casusları destekliyordu…Bizi arkadan vuruyordu..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.