Dolar 32,4857
Euro 34,6194
Altın 2.494,16
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C

MUSKİ’den Don Uyarısı

MUSKİ’den Don Uyarısı
REKLAM ALANI
Şubat 10, 2015 1:46 pm
1.441
A+
A-

 MUSKİ’den Don Uyarısı

 

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte su sayaçlarının donarak zarar görmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Ülgen, su sayaçlarının donmaması için vatandaşların sayaçlarını ısı yalıtımlı muhafaza etmeleri gerektiğini söyledi.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre hava sıcaklığının salı gecesi 0 derece, çarşamba ve perşembe günleri ise -3 dereceye kadar düşeceği belirtildi. Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donarak zarar görebileceğini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, vatandaşların bu konuda önlem almaları gerektiğini söyledi.

 

“SAYAÇLARINIZIN DONMAMASI İÇİN ÖNLEM ALIN”
Bu hafta hava sıcaklığının düşmesiyle su sayaçlarının donarak zarar görebileceğine dikkat çeken Ülgen, “Çarşamba, perşembe ve cuma günleri il genelinde hava sıcaklarının 0’ın altına düşmesi bekleniyor. Bu nedenle abonelerimiz, olası bir don olayında sayaçlarının zarar görmemesi için bazı önlemler alması gerekmektedir” dedi.

 

“DONAN SAYAÇLARA ATEŞ VE SICAK SUYLA MÜDAHALE ETMEYİN”

 

Ülgen, “Yaşanabilecek olası bir don olayında sayaçların korunması, abonelerin mağdur duruma düşmemeleri için çok soğuk havalarda sayaçların bulunduğu yerleri ısıya yalıtımlı malzemelerle (Talaş, Saman, Çuval, Battaniye, Ahşap, sayaçlar ve özel hazırlanmış köpük malzemeler ) muhafaza etmeleri gereklidir. Sayaçta, bağlantı yerlerinde veya vanalarda su sızıntı olması halinde derhal MUSKİ’ ye bildirilerek arızanın giderilmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
 

 

 

 

“DESTEK İÇİN ÇAĞRI MERKEZİMİZİ ARAYABİLİRSİNİZ”
Vatandaşların su sayaçlarının donması konusunda doğru bildiği birçok konunun yanlış olduğunu belirten Ülgen, “Bunların başında donan su sayacına sıcak su dökülmesi geliyor. Donan su sayaçlarına sıcak su dökmek veya ateş tutmak, sayaca sert bir cisimle vurmak doğru değildir. Bu uygulamayı yapmak, çeşmelerin ve boruların patlayıp daha büyük maddi hasarların oluşmasına neden olur. Donan su sayaçlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir. Vatandaşlar bu durumda 444 48 01 nolu çağrı merkezimizi arayarak destek alabilirler” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.