Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

MUSKİ Ekipleri Vatandaşları Sırtında Taşıdı

MUSKİ Ekipleri Vatandaşları Sırtında Taşıdı
REKLAM ALANI
Mart 14, 2015 1:45 pm
1.428
A+
A-

MUSKİ Ekipleri Vatandaşları Sırtında Taşıdı

Limanbaşı mevki büz (4)

 

Metrekareye 120 kilogram yağışın düştüğü Marmaris’te yağmurdan dolayı mahsur kalan vatandaşları MUSKİ ekipleri sırtında taşıyarak evlerine ulaştırdı. Beden gücüyle geçici çözüm bulan MUSKİ ekipleri, 6 saatlik yoğun bir çalışma ile bölgenin tek geçiş noktası olan Hisarönü Mahallesi Limanbaşı mevkiine kare büzlerle köprü kurarak tekrar hizmete açtı.

Metrekareye 120 kilogram yağışın düştüğü Muğla’nın Marmaris ilçesinde derelerin taşması sonucu bölgede madde hasar oluştu. Taşkın nedeniyle Hisarönü Limanbaşı mevkiinde mahalle sakinlerinin evlerine gitmesi için önceki muhtarlık tarafından yapılan büzler hasar görerek kullanılmaz hale geldi.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Vatandaşların evlerine gitmesi için tek geçiş yolu olarak kullanılan büzlerin hasar görmesi sonucu vatandaşlar mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar MUSKİ ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri Su ve Kanal Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu’nun kontrolünde mahsur kalan vatandaşları sırtında taşıyarak evlerine ulaşmasını sağladı.

6 SAATLİK ÇALIŞMAYLA KÖPRÜ KURULDU

Vatandaşları evlerine ulaştıran MUSKİ ekipleri, hasar gören büzleri yenilemek üzere çalışma başlattı. Bölgede yaklaşık 6 saatlik bir çalışma yürüten ekipler, hasar gören yuvarlak büzlerin yerine kare büz koyarak köprü kurdu.

“TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YER”

Limanbaşı mevkiinde yaz aylarında sörf yapıldığını söyleyen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bölgenin turizm açısından önemli bir yer olduğunu vurguladı. Marmaris’te yaşanan şiddetli yağış nedeniyle bazı noktalarda hasarların olduğunu dikkat çeken Ülgen, “Limanbaşı mevkiinde daha önceki muhtarlık tarafından yuvarlak büz atılarak köprü oluşturulmuş ancak yağış nedeniyle bu büzler hasar gördü. Bölgede hem yaşlı hem de çocukların olmasından dolayı oradaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgeye yaz aylarında günü birlik tatilcilerde geliyor. Bu yüzden daha sağlıklı bir köprü oluşturmak amacıyla kare büzlerle köprü oluşturduk” dedi.

“EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

  1. Bölge Şube Müdürlüğü ekiplerinin özverili olarak çalıştığını ve ihbarları hızlı bir şekilde yerinde incelediğini belirten Ülgen, “Ekiplerimiz bölgede 6 saatlik bir çalışmanın ardından vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdi. Yağış nedeniyle bölgede yaşanan su kesintisi de aynı sürede tamamlandı. Ekibimizin bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.