Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

Muğla’da kekik ve adaçayında hasat

Muğla’da kekik ve adaçayında hasat
REKLAM ALANI
Ağustos 11, 2015 2:21 pm
1.366
A+
A-

Muğla’da kekik ve adaçayında hasat

IMG_2311 IMG_2310

 

Ortaca ilçesine bağlı Gökbel Mahallesi’nde 2015 yılı ürünü kekik ve adaçayı alımları yapıldı.

 

Gökbel Mahallesi’nin dağlık alanlarında organik olarak yetişen kekik ve adaçayı toplayan vatandaşlar, topladıkları ürünleri S.S. Gökbel Köyü Tarımsal Amaçlı Köy Kalkındırma Kooperatifi’nin yaptığı ihaleyi alan firma yetkililerine teslim etti.

S.S. Gökbel Köyü Tarımsal Amaçlı Köy Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kekik ve adaçayının her yıl kesiminin yapıldığını ve bölgede yaşayan vatandaşın en önemli geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Kekik ve adaçayının rekoltesinde geçen seneye göre düşüş olduğunu belirten Aydemir, ihale usulüyle kekiğin kilosunun 4 lira 48 kuruş, adaçayının kilosunun da 3 lira 56 kuruştan satıldığını bildirdi.

Bölgede turizmin artmasıyla mahalle sakinlerinin dağda kekik toplamak yerine turizmde çalıştığını ifade eden Aydemir, “Bunlara bağlı olarak üretim her yıl azalıyor. Geçen yıla göre bu yıl hasatta düşüş var. Hem ürün az hem de fiyat geçen yıla göre düşük. Bu yıl ortalama 7 ton kekik, bin 500 kilogram da adaçayı hasat edildi” diye konuştu.

Aydemir, ürünleri alan firmaların Denizli ve ya İzmir’deki fabrikalara götürdüğünü, fabrikalarda işlenen ürünlerin dış ülkelere ihraç edildiğini kaydetti.

Toplam 9 ton kekik ve adaçayını toplayarak satan köylünün eline, yaklaşık 35 bin lira geçeceği öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.