Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

-Muğla Turizmi ve Almanya Pazarını Konuştular…

-Muğla Turizmi ve Almanya Pazarını Konuştular…
REKLAM ALANI
Mayıs 28, 2016 1:55 pm
1.446
A+
A-

-Muğla Turizmi ve

Almanya Pazarını Konuştular…

2 6

 

-Almanya’da uzun yıllardır faaliyet gösteren, sahibi Türk olan Alman seyahat acenteleri temsilcilerinin yeni kurdukları GPTA (German Premium Travel Agencies)  yöneticileri YDA Dalaman Havalimanı’nın ev sahipliğinde Göcek’te Muğla Valisi Amir Çiçek ve turizm sektörünün temsilcileriyle buluştu.

 

-YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç:

“Sektör bir yol ayrımında, maketing alanında yeni metotlar bulup tatbik etmek zorundayız. En önemlisi sokağa inerek,  doğrudan acenta network’ü yaratmak zorundayız”

 

Göcek’te düzenlenen toplantıda Muğla turizmi ve Almanya pazarı konuşularak, turizm sektöründe hareketliliğin artırılması için çözüm önerileri ele alındı.

 

Rixos Premium Göcek’te YDA Dalaman Havalimanı’nın ev sahipliğinde düzenlenen oplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Almanya’daki seyahat acentalarının birleşmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, “Bu toplantıda özellikle sürdürülebilinir turizm konusunu ele almalıyız. Turizm sektörünün sürdürülebilinir turizm yapması çok önemli” dedi.

Vali Çiçek, Muğla’nın sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin önemini anlatarak,  “Muğla her anlamda güvenli bir kent.  Bunun çok iyi anlatılması lazım. Bizim sahip olduğumuz güzelliklerin anlatılması kadar, bölgemizde insanların huzur ve güven içinde tatil yapabileceğinin de anlatılması çok önemli” diye kaydetti.

 

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, toplantının Türk sektörü için önemine işaret ederek, “Sektör bir yol ayrımında, maketing alanında yeni metotlar bulup tatbik etmek zorundayız. En önemlisi sokağa inerek,  doğrudan acenta network’ü yaratmak zorundayız. Türk turizm sektörünün yaşanan sıkıntılı süreci kısa zamanda aşacağına inanıyorum. Biz Alman pazarına ciddi anlamda önem veriyoruz. Alman seyahat acenteleri temsilcilerinin yeni kurdukları GPTA (German Premium Travel Agencies)  yöneticileri yakın işbirliği içinde olacağız” dedi.

 

Bölge Tanıtımına Önem Veriyoruz

 

Güvenç, YDA Dalaman Havalimanı olarak bölgenin tanıtıma önem verdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Bölgemizin tanıtımı için İngiltere ve Almanya’nın yanı sıra son olarak Dalyan’da Uluslararası Dostluk ve Barış Rallisi düzenledik. Almanya’dan başlayan ve Dalyan’da biten ralliye 600 kişi katıldı. Ralli ile bölgemizin Almanya’da ciddi bir tanıtımını yaptığımıza inanıyorum.” diye kaydetti.

 

Dalaman Weekend Projesi

 

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, iç turizmi canlandırmak amacıyla hayata geçirdikleri Dalaman Weekend Projesi’nin başarılı olduğunu ifade ederek, “Bu projeyi önümüzdeki günlerde özellikle Avrupa’da hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Amacımız hafta sonlarında Avrupalı misafirlerimizi bölgemizde ağırlamak” diye ifade etti.

Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koltuk başına verdiği 6 bin dolarlık desteğin başarılı olduğunu da ekledi.

 

Türkiye’nin ve Muğla’nın Tanıtım Çalışmaları

 

Toplantıda söz alan GPTA Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ise konuşmasında şunlara değindi:

“İşler iyi iken bazı gerekli çalışmaları yapmadığımız şu anda su üstüne çıktı. Artık en önemli konu;üründen çok pazarlamadır. Pazarlama müdürlerinize çok önem verin. Bir birimizi kopyalamaktan vazgeçelim. Yeni ürünleri oynayıp, pazarlarımızı çeşitlendirmeliyiz. Yöremize en uygun müşteri profilini tespit etmeli ve kaliteye oynamalıyız. En önemlisi gerçekleri konuşmalıyız.

Eğer sorunları açıklıkla dile getirmezsek sorunlar büyük. Bu sene yılı kurtarmak için yapılacak tek şey var; Avrupa’da kadın ve çocuk sesleriyle süslenmiş tatil spotları vererek yüz binlerce aileyi Türkiye’ye çekebiliriz. Bir heyet oluşturup en kısa zamanda da Ankara’ya giderek Bölgesel Kalkınma Projesi’nin en kısa vadede hayata geçirmeliyiz”

 

Baraner’e Teşekkür Plaketi

 

Türk turizminde 40’ıncı sezonunu kutlayan turizmci Hüseyin Baranere Muğla Valisi Amir Çiçek ve YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç tarafından, “Türkiye’nin yurt dışında tanıtımı için yaptığı çalışmalar” nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

 

Toplantıya, Muğla Turizm Müdürü  Veli Çelik, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiye Ticaret Odası Akif Arıcan , TURSAB Fethiye temsilcisi Süleyman Kaya, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Ortaca-Dalyan Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ali Mürşit Yağmur, STK Temsilcileri, Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar,  Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile ilçe belediyelerinin yetkilileri de katıldı.

 

,

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.