Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan,

Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan,
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2013 1:30 pm
1.895
A+
A-

5 - Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan,Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan,12 - Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan,

“Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi”

CHP Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan ziyaretlerini sürdürüyor. Arslan ziyaretleri kapsamında Göcek belediyesini ziyaret etti. Göcek belediye başkanı Recep Şatır ile bir süre görüşen Arslan belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

İlk göreve Göcek’ te başladığını kaydeden Arslan siyasi hayatı boyunca her zaman Göcekli dostlarından destek gördüğünü söyledi. Arslan belediye ziyaretinin ardından Göcek’te ve İnlice köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

-Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi

CHP Muğla Büyükşehir belediye başkan aday adayı Dr. Ali Arslan ziyaretinde çalışmalarını anlattı, toplantıya katılanlardan gelen soruları yanıtladı. Arslan 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu vurguladı. Arslan “Bu seçim yerel seçim olmasına rağmen Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. 1989 yılında rahmetli Turgut Özal’ da çok güçlü görünüyordu. Birçoğumuz Turgut Özal’ın devrilebileceğine inanmıyorduk. 1989 yerel seçimlerinde Türkiye’deki 67 vilayetin 40’ında seçimi Sosyal Demokrat Halkçı Parti kazandı. O çağ atlattık diyen, efsaneleşmiş Turgut Özal bile tutunamadı gitti, partisi dağıldı. Bu seçim Tayyip Erdoğan’a dur diyebilmenin imkanlarından bir tanesi, en önemlisi. Bu seçimin ardından genel seçim var. Ondan öncede Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Eğer biz bu seçimde Tayyip Erdoğan’a gerekli dersi verebilirsek Tayyip Erdoğan bundan sonra esip gürleyemez. Onun için biz kendi aramızdaki çekişmeleri ortadan kaldıralım. Enerjimizi başka şeylere harcamayalım. Bu seçim çok önemli herkes bunun farkına varsın.”

-Anket ya da temayül

Muğla Büyükşehir belediye başkanlığı için yüzde 90 anket yapılacağını, anket sonucuna göre de gerekirse temayül yoklaması yapılacağını kaydeden aday adayı Dr. Ali Arslan “kamuoyu yoklaması ağır basıyor. Bildiğim kadarıyla kamuoyu yoklaması uluslararası tecrübesi olan 4 şirkete yaptırılacak. 4 şirketin sonuçları birbirini doğrularsa birinci çıkan arkadaşımızı atayacaklar. Muğla’da seçmen kime daha çok teveccüh gösteriyorsa aday o olacak. Kimsenin bireysel talepleri için savaş çıkarmaya, hır çıkarmaya hakkı yok. Aday oluruz ya da olamayız,  bağrımıza taş basarız Cumhuriyete, Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmak için gece gündüz emek vermeye devam ederiz”

-Öğrenci evleri tartışması

Son günlerde yaşanan öğrenci evleri tartışmasına da değinen Arslan “Tayyip Erdoğan yavaş yavaş 2023 hedefine ulaşmaya çalışıyor. Ben, başbakanın kafasının arkasındakileri uygulamaya koymaya karar verdiği için bu tartışmayı açtığına inanıyorum. Bülent Arınç’ ı bile isyan ettiren Öğrenci evleri iddiaları, devlet nişanından TC ve Atatürk siluetinin kaldırılması, üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi, Atatürk ve İnönü’ ye iki ayyaş benzetmesiyle saldırması tesadüf değildir.  Artık Tayyip Erdoğan  2023’te laik cumhuriyeti yok etmek üzere düğmeye basmıştır.  Hedef 2023 sloganıyla kastedilen sanıldığı gibi gelişmiş ülke 2023’ü değil, laik Türkiye Cumhuriyetinin sona erdirildiği 2023 tür. Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk Devrimlerini sona erdirdik diye zafer naraları atacaklar, öyle görünüyor. Bence kararlılıkla Cumhuriyetle kavgasını, Atatürk’le kavgasını saklamadan gizlemeden yapmaya başladı. Herkesin yaşama alanlarına müdahale ediyor ve bunu da alışkanlık haline getirdi. Daha önce nerede içeceğimize karar verdi, nerede doğum yapacağımıza karar verdi. Kaç çocuk yapacağımıza karar verdi. Şimdide Türkiye’de nadir olan, oranları yüzde 1 veya 2’dir, kızlı erkekli öğrenci evleri tartışması çıkardı. Başbakana parlamentodaki imam nikahlı milletvekillerini ne yapacaksın diye sormak lazım”

-Boşa geçirecek zamanımız yok

Göcek belediye başkanı Recep Şatır yapılacak yerel seçimlerin önemine değinerek “boşa harcayacak zamanımız yok. Derdimizi kimseye anlatamayız, anlatıncaya kadar 3-5 sene boşa geçer. Bundan da en çok vatandaşımız olumsuz etkilenir. Adaylığınızı kutluyoruz, başarılar diliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.